Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Legal Counsel till Ahlsell

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter ca 33 miljarder SEK och de tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för ca 97 % av intäkterna. Med ca 5 700 medarbetare, över 240 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Ahlsell Legal är en relativt nystartad koncernfunktion som stödjer verksamheten i samtliga sju länder som Ahlsell verkar i. Ansvarsområdet omfattar förutom de legala frågorna även hanteringen av koncernens försäkringsportfölj och regelefterlevnad. Genom sin expertis ska Ahlsell Legal främst stödja strategiska initiativ för att skapa lönsam tillväxt samt minska riskexponeringen i Ahlsells dagliga verksamhet. Efter några intensiva uppstartsår är Ahlsell Legal nu redo att ta in sin andra jurist till huvudkontoret i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter

Som bolagsjurist på Ahlsell kommer du att stötta verksamheten i ett brett spektrum av frågor i de olika jurisdiktionerna. Arbetet sker tvärfunktionellt och alltid i nära samarbete med den affärsdrivande organisationen. Rollen är särskilt inriktad mot att hantera alla typer av kommersiella avtal men du kommer även arbeta med M&A samt bolags-, försäkrings-, logistik-, IT-, digitaliserings-, hyres-, IP- och tvistefrågor. Att hålla internutbildningar och bidra till koncernens initiativ inom Environmental, Social & Governance är en naturlig del av uppgifterna.

Hos oss kommer du få driva egna projekt och förhandlingar samt ges en sällsynt möjlighet att medverka till vidareuppbyggnaden av Ahlsell Legal. Du rapporterar till Chefsjuristen.

För att passa i rollen måste du trivas med att arbeta kundfokuserat och effektivt. Du behöver vara öppen, ödmjuk och prestigelös samt sträva efter att leverera uppgifterna med enkelhet och bibehållen precision. Samtidigt förväntas du vara ansvarstagande och ha hög integritet. Förmågan att kunna fatta snabba men väl avvägda beslut är viktig.

Utbildning och erfarenheter

Vi söker dig som har avslutat juristexamen med goda resultat samt har ca fem års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Du har färdigheter i att arbeta med kommersiella avtal, gärna inom entreprenad eller IT, samt M&A. Ahlsells koncernspråk är svenska men du behöver kunna engelska flytande i tal och skrift. Talar du dessutom norska eller finska eller har kunskaper i offentlig upphandling, försäkringar eller IP är det meriterande.

Vad kan Ahlsell erbjuda dig?

Vi kan erbjuda dig en utmanande bolagsjuristroll som både ger självständighet och förutsätter ansvarstagande. Vi är ett snabbt växande bolag som präglas av aktivitet, effektivitet och en vilja att ständigt vara relevant för kunderna. Du kommer arbeta med ledningspersoner och du kommer vara viktig för Ahlsell Legals vidare professionalisering. Resor förekommer.

Ansökan


Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information om tjänsten, kontakta Zarina Virsholm på tfn: 0733 99 07 27 eller mejla till zarina.virsholm@sharprecruitment.se. Ansök nu

 

  

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 12 februari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Ahlsell

Legal Counsel till Ahlsell

Som bolagsjurist på Ahlsell kommer du att stötta verksamheten i ett brett spektrum av frågor i de olika jurisdiktionerna.
Ahlsell, Stockholm, 12 februari

Läs mer !
Alla jobb hos Ahlsell

Liknande jobb Legal Counsel till Ahlsell

Legal Counsel till Ahlsell

Som bolagsjurist på Ahlsell kommer du att stötta verksamheten i ett brett spektrum av frågor i de olika jurisdiktionerna.
Ahlsell, Stockholm, 12 februari

Läs mer !

Legal Counsel to Philip Morris International

As Legal Counsel you will work together with the Senior Legal Counsel Nordics with legal matters in the five Nordic countries
Jurek, Stockholm, 31 januari

Läs mer !

FORTUM Sverige AB is looking for a Legal Counsel to be placed in Gothenburg or Stockholm

We are looking for a proactive, pragmatic and service minded Legal Counsel with excellent legal and privacy skills
Fortum, Stockholm, 29 november

Läs mer !

FORTUM Sverige AB is looking for a Legal Counsel to be placed in Gothenburg or Stockholm

We are looking for a proactive, pragmatic and service minded Legal Counsel with excellent legal and privacy skills
Fortum, Göteborg, 29 november

Läs mer !

Head of Legal & Compliance to Siemens Healthcare

This position comprises the role of the head of Legal, Compliance and the Data Privacy Coordinator for Siemens Healthineers
Jurek, Solna, 11 februari

Läs mer !

Bolagsjurist till internationellt bolag med placering i centrala Stockholm

För kunds räkning söker vi en bolagsjurist med 3-5 års erfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag.
Von Feilitzen, Stockholm, 5 november

Läs mer !

M&A Underwriter - based in London

Interested in joining a leading team of transactional insurance underwriters? We’re hiring a proactive, team-oriented individual
Von Feilitzen, London, 12 februari

Läs mer !

Jurist som vill ha balans i livet sökes till PwC Legal i Stockholm

Om du har en särskild kompetens som du vill vidareutveckla erbjuder vi dig möjligheten att göra det hos oss på PwC
PwC, Stockholm, 29 januari

Läs mer !

Erfaren jurist inom området Spara - värdepappersjuridik

Vill du vara med och utveckla Swedbanks produkter och tjänster inom sparaområdet? Då är detta en tjänst för dig!
Swedbank, Sundbyberg, 30 januari

Läs mer !

Legal Administrator/Administratör till Brummer & Partners

Till avdelningen Corporate Legal på Brummer & Partners söker vi nu en administratör för ett föräldravikariat med start i mitten av mars.
Jurek, Stockholm, 18 februari

Läs mer !