Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Bolagsjurist med inriktning upphandlings- och entreprenadrätt

Som ett av Sveriges största fastighetsbolag möter vi våra kunder och partners där de är. I förvaltning och utveckling av effektiva och attraktiva kunskapsmiljöer, genom tjänster och produkter som förenklar för studenter och forskare, och i skapandet av hållbara campus som en tillgång för hela samhället. Genom erfarenhet och innovation skapar vi förutsättningar för framgångsrik forskning och utbildning. Tillsammans lyfter vi Sverige som kunskapsnation. Läs mer på: www.akademiskahus.se

 

 

Akademiska Hus

Akademiska Hus är ett bolag som till 100 procent ägs av svenska staten och vars uppdrag är att äga, utveckla och förvalta fastigheter för universitet- och högskolor med huvudfokus på utbildning och forskningsverksamhet. Verksamheten bedrivs på affärsmässig grund.

 

Akademiska Hus lyder under lagen om offentlig upphandling (LOU). Bolaget gör inköp om ca 5 miljarder per år och inköp- och upphandlingsarbetet sköts av vår inköpsavdelning. Merparten av upphandlingarna görs inom vår förvaltnings- och projektorganisation för att kunna förvalta våra fastigheter och för att kunna uppföra nya byggnader.

 

Akademiska Hus stabsfunktion, Juridik, består idag av sex jurister. Till Juridik söker vi nu ytterligare en jurist med fokus på upphandlings- och entreprenadrätt.

 

 

Bolagsjurist med inriktning upphandlings- och entreprenadrätt

Som bolagsjurist med inriktning upphandlings- och entreprenadrätt, kommer du att tillhöra juristavdelningen och rapportera till chefsjuristen. I rollen kommer du att ha uppgiften att självständigt hantera de upphandlingsrättsliga frågeställningar som blir aktuella, ofta i nära samarbete med vår inköpsavdelningen och de strategiska inköparna och upphandlarna. Vidare kommer du att stötta och bistå inköpschefen i diverse inköpsrelaterade frågor, såsom t ex att hålla enheten uppdaterad inom det upphandlingsjuridska området, genomföra LOU-utbildningar för medarbetarna i bolaget, vara behjälplig i framtagandet av riktlinjer, rutiner och mallar kopplat till inköp och upphandling. Du kommer också självständigt ansvara för att driva eventuella överprövningar och andra upphandlingsrättsliga ärenden i domstol. Du kommer därutöver att arbeta tillsammans med vår entreprenadrättsjurist i diverse entreprenadrättsliga och andra civilrättsliga frågeställningar som förekommer hos en stor byggherre.

 

I övrigt kommer du att arbeta i hela bolagets organisation och stötta verksamheten i löpande upphandlingsrättsliga frågor som uppstår i samband med byggnadsprojekt, samarbetsprojekt och i förvaltningen.

 

Tjänsten kommer i första hand vara placerad antingen vid kontoret i Stockholm eller Göteborg, men annan tjänstgöringsort kan diskuteras. Oavsett placering, innebär tjänsten resor till samtliga våra kontor i Sverige, som är belägna från Lund till Luleå.

 

 

Din erfarenhet och utbildning

Vi söker dig med juristexamen som har minst 5 års arbetslivserfarenhet, varav åtminstone några år på advokatbyrå, som bolagsjurist eller i liknande roll.

 

Vi söker dig som är specialiserad inom upphandlingslagstiftningen, med vana att arbeta med juridisk rådgivning utifrån ett affärsmässigt och problemlösningsorienterat perspektiv. Du bör ha vana av att driva överprövningsprocesser i domstol. Vi ser gärna att du har arbetat inom det entreprenadrättsliga området och känner dig bekväm med att arbeta med branschens standardavtal.

 

 

Dina personliga egenskaper

Som juridisk rådgivare till ett stort fastighetsbolag med många interna "kunder" måste du ha lätt för att samarbeta och ha ett affärsmässigt och serviceinriktat arbetssätt. Du behöver vara problemlösningsorienterad och kunna värdera juridiska risker och ha lätt för att lämna råd och fatta beslut, inte bara ur ett juridiskt perspektiv utan även affärsmässigt. Vi utgår från att du är strukturerad och kan arbeta helt självständigt och driva arbetet inom det upphandlings- och entreprenadrättsliga området framåt.

 

På Akademiska Hus blir du välkomnad in i en stimulerande miljö med spännande arbetsuppgifter, trevliga och engagerade arbetskamrater. Akademiska Hus arbetar för jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen. Vi värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten och välkomnar alla sökanden oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning.

 

 

Din ansökan

Stämmer ovanstående in på dig - skicka in ditt CV och ett personligt brev redan idag. Har du frågor om oss eller tjänsten är du välkommen att kontakta chefsjurist, Carolin Åberg Sjöqvist, på telefonnummer 031-63 24 62 eller e-post carolin.aberg@akademiskahus.se. Har du frågor om rekryteringen är du välkommen att kontakta Therese Rocafort Svensson på therese.rocafort.svensson@jeffersonwells.se eller 08-7362877.

 

Alla ansökningshandlingar behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, som är den 7e maj 2021.

 

Titta gärna på vår film om Akademiska Hus som du hittar här: https://youtu.be/pUcx-Um8tIk

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag : Om 19 timmar . Arbetsort : Solna . Publicerat : 15 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Akademiska Hus

Bolagsjurist med inriktning upphandlings- och entreprenadrätt

Akademiska Hus stabsfunktion, Juridik, består idag av sex jurister. Till Juridik söker vi nu ytterligare en jurist
Akademiska Hus, Solna, 15 april

Läs mer !
Alla jobb hos Akademiska Hus

Liknande jobb Bolagsjurist med inriktning upphandlings- och entreprenadrätt

Bolagsjurist med inriktning upphandlings- och entreprenadrätt

Akademiska Hus stabsfunktion, Juridik, består idag av sex jurister. Till Juridik söker vi nu ytterligare en jurist
Akademiska Hus, Solna, 15 april

Läs mer !

Senior jurist med fokus på entreprenadrätt

MAQS Advokatbyrå söker till sitt Malmö-kontor en driven jurist med fokus på entreprenadrätt.
Jurek, Malmö, 15 april

Läs mer !

Utvecklingsorienterad bolagsjurist till Skandia Fastigheter!

Är du en kommunikativ och strukturerad jurist med fokus på fastighetsjuridik och hyresavtal?
HR Commitment, Stockholm, Igår

Läs mer !

Schibsted söker bolagsjurist

Är du i början av din juristkarriär, har du ett stort intresse för mediebranschens utveckling och vill arbeta som bolagsjurist...?
Jurek, Stockholm, För 18 timmar sedan

Läs mer !

Teracom söker två bolagsjurister

Vill du vara med och utveckla framtidens kommunikationsnät? Är du intresserad av att arbeta i en spännande och dynamisk bransch?
Jurek, Stockholm, 22 april

Läs mer !

Bolagsjurist Skandiabanken

Nu söker Skandiabanken en bolagsjurist som vill bidra till ett hållbart värdeskapande i ett bolag som tar ansvar.
Jurek, Stockholm, 28 april

Läs mer !

Bolagsjurist till Nord Fondkommission

Nord Fondkommission vill nu utöka sin organisation med en Bolagsjurist. Som bolagsjurist arbetar du nära verksamheten...
Jurek, Stockholm, För 18 timmar sedan

Läs mer !

Interimsuppdrag - Proaktiv bolagsjurist till ett svenskt företag med global verksamhet

Vill du arbeta heltid inom en central juristavdelning som biträder affärsdivisioner med affärsjuridisk rådgivning?
HR Commitment, Stockholm, 19 april

Läs mer !

Head of Tax till Holmen

Vill du jobba för ett av Sveriges mest hållbara företag? Vi söker Holmens nya Head of Tax
Holmen, Stockholm, 3 maj

Läs mer !

NOBINA SÖKER YTTERLIGARE EN AFFÄRSMÄSSIG BOLAGSJURIST

Vi söker dig som är en affärsorienterad jurist med 3-4 års arbetslivserfarenhet av M&A från advokatbyrå och/eller bolag
Von Feilitzen, Stockholm, 10 mars

Läs mer !