Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Upphandlare/strategiska inköpare

som vill göra affärer inom försvarsområdet

Vi utvecklar, upphandlar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.


Om oss
Verksamhetsområdet Marknad och inköp (M&I) planerar, styr och leder FMV:s arbete i kommersiella frågor. Det strategiska arbetet säkerställer affärsmässighet och kostnadseffektivitet i all anskaffning. Försvarsområdet är i en mycket expansiv fas med ökade inköpsbehov och därför söker vi upphandlare/strategiska inköpare som vill arbeta med upphandlingar och affärer.


Arbetsuppgifter
Som upphandlare/strategisk inköpare får du möjlighet att arbeta med kommersiella frågor, från idé till leverans, under projektets hela livscykel. Det innebär bl.a. upphandling, förhandling, avtalsförvaltning med de kommersiella frågeställningar som kan uppstå. FMV inköpsarbete drivs i stor omfattning som projekt med flera olika kompetenser representerade. Resor kan förekomma och många projekt genomförs i en internationell miljö. Beroende på vilken avdelning du arbetar på kommer du att få upphandla exempelvis flygplan, fordon eller tillhörande utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver i sin verksamhet.


Vi söker dig som
Du är en drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan självständigt analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är flexibel, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet.

Upphandlarrollen/strategiska inköparrollen ställer krav på självständighet och integritet, men det krävs också en vilja att hjälpa andra och leverera lösningar. Du förväntas bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare och du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas, både internt och med våra leverantörer. Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete och söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

• Du har en akademisk examen med inriktning på ekonomi, teknik, juridik eller logistik alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig.
• Du har minst 1 års arbetslivserfarenhet inom inköp, förhandling eller annat relevant kommersiellt arbete.
• Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande är:
• Kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling, LOU och/eller LUFS.
• Kunskap och erfarenhet av inköp eller upphandling från privat verksamhet.
• Erfarenhet av att leda förhandlingar.
• Erfarenhet av att följa upp större kontrakt/avtal.
• Erfarenhet av projektarbete eller projektansvar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning på arbetstid.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Lars Larsson, OFR/S Pia Edström, OFR/O Gunnar Hansen och SEKO Peter Z Andersson. Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chefer inom Marknad och Inköp: Shadi Shokouh-Aghai Flygsystem Transportflyg, Åsa Wik Flygsystem Stridsflyg eller Andreas Kinnander Armésystem, Jaliya de Soysa Gemensamt på telefon 08-782 40 00.

Observera att vi tillsätter dessa tjänster löpande under ansökningstiden, sök därför din tjänst redan idag.

Sista ansökningsdag är 2022-02-28.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Ansök nu


Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 17 december

Kategorier : Inköp


Senaste jobben från FMV

Upphandlare/strategiska inköpare

Som upphandlare/strategisk inköpare får du möjlighet att arbeta med kommersiella frågor, från idé till leverans
FMV, Stockholm, 17 december

Läs mer !
Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Upphandlare/strategiska inköpare

Upphandlare/strategiska inköpare

Som upphandlare/strategisk inköpare får du möjlighet att arbeta med kommersiella frågor, från idé till leverans
FMV, Stockholm, 17 december

Läs mer !

Jurist till Skandiakoncernen

Skandias gruppfunktion Koncernjuridik ansvarar för att samordna Skandias syn på strategiska juridiska frågeställningar
Jurek, Stockholm, 5 januari

Läs mer !

Vi rekryterar ombudsman till Sveriges Yrkesmusikerförbund

Har du arbetsrättslig kompetens och är kulturintresserad? Vi rekryterar ny ombudsman till Sveriges Yrkesmusikerförbund.
Jurek, Stockholm, 7 januari

Läs mer !

Senior Specialist - Operativ risk till Landshypotek Bank

Vi söker nu en driven och verksamhetsinriktad specialist inom operativ risk till vårt kontor i Stockholm.
Landshypotek Bank, Stockholm, 3 januari

Läs mer !

CompuGroup Medical söker bolagsjurist

I rollens som bolagsjurist på CGM erbjuds du en tjänst där du får möjlighet att arbeta nära företagets affärer och projekt.
Jurek, Solna, 14 januari

Läs mer !