Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Vi söker en framåtriktad Stabschef

Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Som myndighet i försvarssektorn är vårt uppdrag att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Vi befinner oss just nu i en tid där du som Stabschef på Marinen kommer att vara en nyckelperson i att skapa en ännu mer dynamisk och leveranssäker organisation.

Om oss

FMV:s verksamhetsområde Marinmateriel ansvarar för anskaffning och avveckling av materielsystem till Försvarsmaktens verksamhet inom det marina området. Det vi levererar ska göra det möjligt för krigsförbanden att lösa sin uppgift i fred, kris och krig – nu och i framtiden.

Målet för verksamheten är att säkerställa en effektiv och ekonomisk optimering av hur materielen anskaffas och sammansätts till komplexa system som uppfyller högt ställda krav på tillgänglighet och säkerhet. Detta innebär ansvar för planering, produktionsledning, designledning, anskaffning, vidmakthållande och uppföljning inklusive produktion och tekniskt ansvar.

Verksamhetsområde Marin är FMV:s huvudföreträdare inom marinmaterielområdet gentemot Försvarsmakten och då specifikt Marinen, samt andra internationella kunder.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha stor variation i arbetsuppgifter och jobba både enskilt och tillsammans med andra. Som Stabschef på Marinen är du direkt underställd verksamhetsområdeschefen och ingår i dennes ledningsgrupp. Du leder medarbetarna på staben och stödjer verksamhetsområdeschefen och verksamheten med bland annat samordning, controlling, uppföljning, återrapportering, beredningar, verksamhetsutveckling och riskhantering. Du förbereder och leder ett flertal möten inom verksamhetsområdet och du ingår även i FMV stabschefsgrupp. Som Stabschef förväntas du kunna ersätta verkssamhetsområdeschefen vid tillfällen då denne är frånvarande.

Staben består idag av totalt 8 medarbetare.

Som chef företräder du FMV:s vision, mål och värdegrund. Du har verksamhetsansvar, arbetsgivaransvar och ekonomiskt ansvar och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal.

Som chef på FMV är din huvudsakliga uppgift att efterleva FMV Ledarskapsprinciper innebärande att föregå med gott exempel, förtroende, öppenhet och resultat.

Vi söker dig som

Du har relevant akademisk utbildning eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att ha personalansvar och chefserfarenhet eller erfarenhet från arbetsledande roll, exempelvis projektledare. Vidare har du erfarenhet av att leverera resultat i en målstyrd organisation, leda och följa upp verksamhet samt att genomföra beredningar. Har du även erfarenhet av en liknande roll på myndighet är det meriterande.

För att klara av arbetet är det en förutsättning att du kan arbeta i Officepaketets olika verktyg och att du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Du har god kunskap om verksamhets-, process och organisationsutveckling samt kunskap om styrning och arbetssätt inom statsförvaltningen och Regeringskansliet.

Som chef på FMV skapar du förutsättningar för dina medarbetares och FMV:s utveckling. Därför behöver du ha förmåga att sätta in skeenden i ett större perspektiv och förstå din roll i dem. Din ledarstil kännetecknas av en stark vilja till utveckling, vilket syns när du tydliggör mål och ramar för verksamheten. I handling visar du omtanke om såväl medarbetare som andra samarbetspartners. Du förstår också att en effektiv och leveranssäker organisation bygger på en öppenhet inför olikheter.

Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper. I urvalsarbetet kan vi komma att genomföra tester med stöd av extern leverantör.

Vi erbjuder dig

På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, träning och kompetensutveckling.

Tjänsten är placerad i Stockholm.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SEKO Peter Andersson, SACO Stefan Hållander, OFR/O Dick Gregersjö och OFR/S Madeleine Lithander. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Patric Hjorth på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2022-08-22. 
Välkommen med din ansökan!Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 22 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 18 juli

Kategorier : Chef & Ledning Ekonomi & Finans Juridik Offentliga jobb Statsvetenskap


Senaste jobben från FMV

Vi söker en framåtriktad Stabschef

Du kommer att ha stor variation i arbetsuppgifter och jobba både enskilt och tillsammans med andra.
FMV, Stockholm, 18 juli

Läs mer !

Språkkunnig underrättelseanalytiker

Som analytiker på avdelningen för Signalunderrättelse blir du en del av en intellektuellt stimulerande miljö.
FMV, Stockholm, 5 juli

Läs mer !
Alla jobb hos FMV

Liknande jobb Vi söker en framåtriktad Stabschef

Vi söker en framåtriktad Stabschef

Du kommer att ha stor variation i arbetsuppgifter och jobba både enskilt och tillsammans med andra.
FMV, Stockholm, 18 juli

Läs mer !