Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Verksjurist till Rättsavdelningen i Stockholm

Försäkringskassan är en av Sveriges största myndigheter. Vi spelar en stor roll för den enskilde individen och för välfärden i det svenska samhället. Läs mer om Försäkringskassan som arbetsgivare och hur det är att jobba hos oss. Att jobba statligt innebär att du delar våra grundläggande värderingar.

Rättsavdelningen ansvarar för den rättsliga styrningen av Försäkringskassans verksamhet. Det innebär att avdelningen analyserar och tolkar de olika regelverk som styr Försäkringskassans verksamhet, tar fram styrande dokument, ger rättsligt stöd till verksamhetens olika delar samt genomför rättslig kvalitetsupp­följning. Rättsavdelningen för även myndighetens talan i olika rättsliga instanser, handlägger skadeståndsärenden och behandlar remisser från regeringen, Justitieombudsmannen och andra myndigheter. Rättsavdelningen, som leds av rättschefen, består av fyra verksamhetsområden.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som verksjurist arbetar du med styrning och stöd inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, IT-rätt samt övrig myndighetsjuridik. Du ger även stöd till övriga delar av myndigheten i arbetet med styrande dokument och deltar i arbetet med att ta fram interna styrdokument, till exempel myndighetens arbetsordning. Du deltar i arbetet med remissyttranden och med att ta fram föreskrifter inom ansvarsområdena samt skriver och kvalitetssäkrar olika typer av dokument, till exempel myndighetens yttranden till Justitieombudsmannen. I arbetet ingår i stor utsträckning att delta som juridisk expert i olika projekt och arbetsgrupper. 

Vi söker dig som 

  • har juristexamen
  • är notariemeriterad eller har motsvarande erfarenhet
  • har mycket goda kunskaper i förvaltningsrätt samt offentlighet och sekretess
  • har förmåga att arbeta självständigt och ta ansvar för resultat med hög kvalitet
  • är handlingskraftig
  • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
  • kan förstå och analysera komplexa frågor
  • skriver och kommunicerar klart, tydligt och strukturerat
  • har god förmåga att samarbeta med andra

Det är meriterande om du har goda kunskaper iIT-rätt, främst reglerna om behandling av personuppgifter.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Rekryteringen avser en eller flera tjänster, heltid, tills vidare med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan gör viss ekonomisk personkontroll innan anställning.

Anställningen är vid Rättsavdelningen i Stockholm.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef (för frågor om tjänsten): Peter Andrén, 010-116 91 24. HR-specialist (för frågor om rekryteringsprocessen) Linn Landin, 010-112 49 60. Fackförbundet ST: Behzad Barkhodaee, 010-116 22 96, Saco-S: Margaretha Palmblom, 010-114 75 68, Seko: Irre del Barba, 010-115 30 87.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 19 november 2018. Bifoga ditt CV där du beskriver din utbildning och erfarenhet och ett personligt brev där du berättar varför du söker arbetet.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 19 november . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 5 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Försäkringskassan

Verksjurist till Rättsavdelningen i Stockholm

Som verksjurist arbetar du med styrning och stöd inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, IT-rätt samt övrig myndighetsjuridik.
Försäkringskassan, Stockholm, 5 november

Läs mer !
Alla jobb hos Försäkringskassan

Liknande jobb Verksjurist till Rättsavdelningen i Stockholm

Verksjurist till Rättsavdelningen i Stockholm

Som verksjurist arbetar du med styrning och stöd inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, IT-rätt samt övrig myndighetsjuridik.
Försäkringskassan, Stockholm, 5 november

Läs mer !

ISP söker verksjurist, föräldravikariat

Arbetet som verksjurist innebär framförallt handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden, främst avseende krigsmateriellagstiftningen.
ISP, Stockholm, 6 november

Läs mer !

En eller flera verksjurister till SFV

SFV förvaltar och utvecklar en mångfald av statligt ägda fastigheter som bl.a. innefattar regeringsbyggnader, svenska ambassader i utlan...
Statens Fastighetsverk, Stockholm, För 22 timmar sedan

Läs mer !

Rättslig specialist inom dataskydd och sekretess, rättsavdelningen

Dina arbetsuppgifter som rättslig specialist består bland annat av att besvara frågor från verksamheten vilket innebär att du medverkar ...
Skatteverket, 12 november

Läs mer !

Förbundsjurist 50% till intressant organisation

Organisationen är en av de största inom Svenskt Näringsliv och behöver nu hjälp i ca. 6 månader framåt, start så snart som möjligt.
Jurek Bemanning, Stockholm, Igår

Läs mer !

Biträdande jurist inom Bank & Finans till Baker McKenzie

Baker McKenzie transaktionsgrupp växer och vi söker nu biträdande jurister till Bank & Finans-gruppen med placering i Stockholm.
Jurek Bemanning, Stockholm, 20 september

Läs mer !

Advokatbyrån Gulliksson söker advokat inom IP-rätt

Du kommer att bistå våra klienter med rådgivning främst inom immaterialrätt men även inom övriga rättsområden som byrån arbetar med.
Jurek Bemanning, Stockholm, 2 oktober

Läs mer !

Kvalificerad Administratör/Juristassistent till Andulf Advokat

Vi söker en kvalificerad administratör/juristassistent till vårt kontor beläget mitt i centrala Stockholm.
Jurek Bemanning, Stockholm, 25 oktober

Läs mer !

Vill du sätta juridiken i ett sammanhang som managementkonsult?

Xeeda är ett oberoende managementkonsultföretag som erbjuder tjänster inom ledning, styrning och utveckling av kunders verksamhet.
Jurek Bemanning, Stockholm, 23 oktober

Läs mer !

Ellevio söker bolagsjurist till vikariat på 12 månader

Den vakanta rollen är juristavdelningens kontaktperson för funktionerna som ansvarar för kundfrågor och driften av elnätet och i arbetet...
Jurek Bemanning, Stockholm, Igår

Läs mer !