Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Affärsjurist

Diarienummer: PAR 2019/901

Arbetsform: Tillsvidareanställning

Placering: Forsknings- och innovationskontoret

Sista ansökningsdag: 2019-08-15

 

 

Forsknings- och innovationskontoret (FIK) är under ständig utveckling med strävan att öka universitetets externa forskningsmedel, säkra avtalshanteringen vid universitetet och bidra till ett optimalt nyttiggörande av forskningsresultat. Vårt goda rykte bärs fram av ett fyrtiotal specialister inom affärsjuridik, forskningsfinansiering och innovationsrådgivning som arbetar integrerat för att anpassa stödet till de olika forskningsmiljöerna.

 

Nu söker vi en affärsjurist som vill vara del i ett team som jobbar med avtal kring forskningssamarbeten och andra juridiska ärenden kopplat till forskning och utbildning. Du kommer arbeta med forskare i den absoluta internationella forskningsfronten och vi kan försäkra dig om att det är en stimulerande utmaning. Ett universitet är starkt beroende av omvärldsfaktorer, samtidigt som oberoende forskning och akademisk frihet är grundläggande för verksamheten. Sammantaget kan du vänta dig stora möjligheter att hitta nya utmaningar, men också möjligheter att bidra till ett professionellt stöd till universitetets ledning och kärnverksamhet. Nedan beskrivs mer utförligt arbetsuppgifterna och de kvalifikationer vi söker. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

 

 

Arbetsuppgifter

Universitetet är en myndighet som har omfattande samarbete med andra universitet, övrig offentlig sektor och privata aktörer, både nationellt och internationellt. Som affärsjurist bistår du universitetsledningen, fakulteter och institutioner i affärsjuridiska frågor som rör extern samverkan, forskningsfinansiering och nyttiggörande av forskningsresultat. I befattningen ingår att vara rådgivare i affärsjuridiska frågor, att upprätta och granska avtal, samt att vara förhandlingsstöd i forsknings- och utbildningssamarbeten. En stor del av avtalshanteringen sker på engelska. Vidare ingår arbete med att utforma interna regelverk, riktlinjer och policys för universitetets verksamhet samt att utveckla och leda interna utbildningar.

 

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är färdigutbildad jurist och gärna arbetat något år med liknande arbetsuppgifter. Vi lägger särskild vikt vid förståelse för nyttiggörande av forskningsresultat och idéer i en akademisk miljö. Erfarenhet av arbete med immaterialrättsliga frågor och hantering av intellektuella tillgångar är meriterande. God kunskap om kommersiell avtalsrätt, i såväl nationell som internationell kontext, är önskvärt.

 

Den utåtriktade rollen med många interna och externa kontaktytor förutsätter både social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Mycket goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Som jurist är du pragmatisk och lösningsorienterad samt behärskar att prioritera i de ärenden som åläggs dig.

Vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga, kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har en väl utvecklad service- och ansvarskänsla. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

 

 

Anställning

Anställningen är tillsvidare och på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Placering vid Forsknings- och innovationskontoret. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta 

Enhetschef, Sigridur Beck, 031-786 1108

Biträdande enhetschef, teamledare affärsjuridik Sara Dahlberg, 031-786 5711

 

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

 

 

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2019-08-15

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

 

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 15 augusti . Arbetsort : Göteborg . Publicerat : 1 juli

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Göteborgs universitet

Affärsjurist, gruppledare

Vill du utvecklas i rollen som ledare? Stimuleras du av kritiskt tänkande och en modern arbetsplats kännetecknad av stor frihet
Göteborgs universitet, Göteborg, 1 juli

Läs mer !

Affärsjurist

Vi söker dig som är färdigutbildad jurist och gärna arbetat något år med liknande arbetsuppgifter.
Göteborgs universitet, Göteborg, 1 juli

Läs mer !
Alla jobb hos Göteborgs universitet

Liknande jobb Affärsjurist

Affärsjurist

Vi söker dig som är färdigutbildad jurist och gärna arbetat något år med liknande arbetsuppgifter.
Göteborgs universitet, Göteborg, 1 juli

Läs mer !

Legal Counsel till Olink, Uppsala

Vi söker dig som är affärsinriktad, har ett serviceinriktat arbetssätt och ett starkt kvalitetsfokus.
Von Feilitzen, Uppsala, 23 maj

Läs mer !

Affärsjurist, gruppledare

Vill du utvecklas i rollen som ledare? Stimuleras du av kritiskt tänkande och en modern arbetsplats kännetecknad av stor frihet
Göteborgs universitet, Göteborg, 1 juli

Läs mer !

Skadejurist till team Transport & Entreprenad

Exportkreditnämnden (EKN) har regeringens uppdrag att främja svensk export och svenska företags internationalisering.
Exportkreditnämnden, Stockholm, 19 juni

Läs mer !