Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

ISP söker verksjurist, föräldravikariat

ISP söker en vikarierande verksjurist till gruppen Juridik och tillsyn.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som verksjurist innebär framförallt handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden, främst avseende krigsmateriellagstiftningen. Du kommer att handlägga tillståndsärenden, men även planera, leda, följa upp och samordna tillsynsbesök hos de företag som tillverkar eller säljer krigsmateriel. Vidare kommer du att arbeta med intern rättslig rådgivning inom myndigheten och ha kontakter med såväl andra myndigheter som svenska företag. I arbetet kan även ingå att hålla i utbildningar och delta som expert i olika projekt, såväl nationellt som internationellt.

Vem är du?

Du har en juris kandidat-/juristexamen och flerårig erfarenhet av att arbeta med juridiska frågor, gärna från någon statlig myndighet. Du har goda kunskaper i förvaltningsrätt. Det är meriterande om du har fullgjort notarietjänstgöring eller utfört annat likvärdigt arbete på domstol. Du har en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.

Du har en god samarbetsförmåga och du är mån om att ge god service och att kommunicera juridiska frågor på ett lättbegripligt sätt. Du är en ansvarstagande, noggrann och strukturerad person som är van att arbeta självständigt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att arbeta på ISP krävs svenskt medborgarskap. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Om Inspektionen för strategiska produkter (ISP)

ISP är en statlig myndighet med uppdrag inom svensk utrikes- och säkerhetspolitik. Myndigheten är tillstånds- och tillsynsmyndighet när det gäller krigsmateriel och produkter med dubbla användningsområden och nationell myndighet för kemvapenkonventionen. ISP hanterar även riktade sanktioner, deltar i internationellt samarbete och ger Regeringskansliet stöd och bistånd inom angivna områden. Läs mer om oss på isp.se.

Myndigheten strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning och en ökad mångfald. ISP erbjuder dig en arbetsplats med förmåner som t.ex. flexibel arbetstid och möjlighet till friskvård.

Anställningen är tidsbegränsad under ett år, och påbörjas så snart som möjligt.

Under november flyttar myndigheten till nya fräscha lokaler i Solna Strand, ett stenkast från tunnelbanestationen. Alla medarbetare har eget rum.

Ansökan

För ytterligare information om tjänsten kan Tobias Bergkvist, chef Juridik och tillsyn, kontaktas på telefon 08-406 31 13.

Ansökan ska ha inkommit senast den 18 november 2018 till registrator@isp.se eller till ISP, 164 90 Stockholm med angivande av referensnummer 2018-9.2-0020. Urval till intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Enligt Riksarkivets föreskrifter gallras ansökningshandlingar från ej antagna sökande två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontakta oss

Vill du komma i kontakt med oss kan du skicka ett e-post till:

registrator@isp.se 

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från ISP

ISP söker verksjurist, föräldravikariat

Arbetet som verksjurist innebär framförallt handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden, främst avseende krigsmateriellagstiftningen.
ISP, Stockholm, 6 november

Läs mer !
Alla jobb hos ISP

Liknande jobb ISP söker verksjurist, föräldravikariat

ISP söker verksjurist, föräldravikariat

Arbetet som verksjurist innebär framförallt handläggning av förvaltningsrättsliga ärenden, främst avseende krigsmateriellagstiftningen.
ISP, Stockholm, 6 november

Läs mer !

Verksjurist till Rättsavdelningen i Stockholm

Som verksjurist arbetar du med styrning och stöd inom förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, IT-rätt samt övrig myndighetsjuridik.
Försäkringskassan, Stockholm, 5 november

Läs mer !

En eller flera verksjurister till SFV

SFV förvaltar och utvecklar en mångfald av statligt ägda fastigheter som bl.a. innefattar regeringsbyggnader, svenska ambassader i utlan...
Statens Fastighetsverk, Stockholm, För 21 timmar sedan

Läs mer !

Ellevio söker bolagsjurist till vikariat på 12 månader

Den vakanta rollen är juristavdelningens kontaktperson för funktionerna som ansvarar för kundfrågor och driften av elnätet och i arbetet...
Jurek Bemanning, Stockholm, Igår

Läs mer !