Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Ombudsman med avtalsansvar till Sveriges Ingenjörer

Ingenjörerna är en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper. De löser gemensamma utmaningar, genererar tillväxt och skapar fler jobb. För att stötta och utveckla dem finns Sveriges Ingenjörer – det enda fackförbundet med fullständigt fokus på ingenjörer. Vi arbetar för att våra medlemmar ska ha goda villkor, möjlighet att utvecklas och att de ska värderas så högt som de förtjänar. Sveriges Ingenjörer är en kunskapsdriven, samhällsengagerad och tillåtande arbetsplats. Våra stolta, nyfikna och professionella medarbetare är vår viktigaste resurs. Du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer, vi månar om din utveckling och tar vara på ditt engagemang.

 

Nu har du chansen att bli en del av ett starkt fackförbund som står i centrum av den svenska arbetsmarknaden då vi utökar förhandlingsteamet med ytterligare en ombudsman! Den här rollen är en del av förhandlingsenheten Tjänstesektor, som efter denna utökning kommer att bestå av 14 ombudsmän.

 

Arbetsbeskrivning

Rollen som ombudsman på Sveriges Ingenjörer innefattar huvudsakligen områdena förhandling, rådgivning och utbildning. Det innebär att en stor del av arbetet utgörs av att företräda medlemmar och förbundet i förhandlingar med arbetsgivare och att ge kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda i frågor som rör arbetslivet. I rollen ingår också att hålla utbildningar och seminarier och du kan också komma att ingå i olika typer av projekt och utvecklingsarbeten.

 

Som ombudsman inom förhandlingsenheten Tjänstesektor har du även avtalsansvar för minst ett centralt kollektivavtal, vilket innebär att du har en drivande och aktiv roll vid kollektivavtalsförhandlingar samt att du ansvarar för kontakter med medparter och motparter inom avtalsområdet. Avtalsansvaret kan i vissa fall även innebära samarbete med samverkande akademikerförbund. Rollen som ombudsman innebär ett stort eget ansvar samtidigt som det finns goda möjligheter till att utbyta erfarenheter och rådfråga kollegor i samma roll som du. Du kommer att ha samarbeten med andra ombudsmän på förbundet och du kommer också att ha tät kontakt med rådgivarna och förbundsjuristerna.

 

Vem är du?

Vi söker dig som har en jurist- eller personalvetarexamen eller annan relevant akademisk examen där arbetsrätten då är en del av utbildningen. Du har flera års erfarenhet av förhandlingsarbete i en ombudsmannaroll eller motsvarande på en arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation. Du har även deltagit aktivt i centrala avtalsförhandlingar, samt har praktisk erfarenhet av att stötta och utbilda förtroendevalda i deras roll och uppdrag. Vidare är du väl insatt i partsförhållandena på arbetsmarknaden, har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt samt goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

 

Som person är du en pragmatisk problemlösare med gott omdöme. Samtidigt som du är van vid att ta eget ansvar och att arbeta självständigt, är du en prestigelös lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper. Då rollen innefattar många olika kontaktytor ser vi också att du är förtroendeingivande och har lätt för att skapa goda relationer. Vidare är du trygg i dig själv och har en god pedagogisk förmåga.

 

Du erbjuds

Du erbjuds ett varierande och stimulerande arbete i en dynamisk miljö där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Som medarbetare på Sveriges Ingenjörer är du med och stöttar en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper, ingenjörerna. Då Sveriges Ingenjörer är en central avtalspart inom många stora områden kommer du till ett förbund i centrum av den svenska arbetsmarknaden.

 

Det är högt i tak och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. Rollen som ombudsman innebär stort eget ansvar för dina egna ärenden i kombination med möjligheten att rådfråga kollegor i samma roll som du. Organisationen präglas av engagemang och nyfikenhet. Gemensamt för de som arbetar här är också stoltheten över medlemmar och kollegor.

 

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder fina förmåner och som medarbetare hos oss har du möjlighet att till viss del arbeta på distans. Vi tillämpar Teknikavtalet och har därutöver lokala kollektivavtal som har upprättats på arbetsplatsen.

 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Sveriges Ingenjörer med Jurek Rekrytering & Bemanning. Du söker tjänsten via annonsen på jurek.se och eftersom urval och intervjuer kommer att ske löpande ser vi fram emot att få din ansökan så snart som möjligt. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Strååt på cecilia.straat@jurek.se alt 076-002 69 75 alternativt researcher Nina Hallin på nina.hallin@jurek.se 076-002 69 30. Under semesterperioden kan återkoppling komma att dröja något.

 

Övrigt

Fackliga företrädare är Sigrun Malm (Akademikerföreningen) samt Lotta Ljungqvist (Unionen). Båda nås via Sveriges Ingenjörers växel 08-613 80 00. På grund av semestertider så kan det ta längre tid än normalt att få kontakt/återkoppling.

 

Rollen är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Sveriges Ingenjörers kontor i centrala Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

 

Område

Stockholm

Anställning

Tills vidare

Omfattning

Heltid

 

 

Ansök nu

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 27 juni


Senaste jobben från Jurek

Serviceinriktad Receptionist till Jurek!

Till denna tjänst söker vi dig som har tidigare erfarenhet från liknande serviceyrken och är tillgänglig relativt omgående.
Jurek, Stockholm, 10 juli

Läs mer !

Salary Partner inom fastighetsrätt till medelstor advokatbyrå

Du är en driven jurist som vill ansluta till en modern och hungrig byrå med fokus på kompetens och tillväxt.
Jurek, Stockholm, 5 juli

Läs mer !

Juriststudent till spännande deltidsjobb

Vi söker dig som studerar antingen juridik eller till paralegal och har möjlighet att arbeta cirka 50 % vid sidan av dina studier.
Jurek, Stockholm, 4 juli

Läs mer !

Biträdande jurist i början av sin karriär

Som person är du driven och prestigelös. Du har god social förmåga och är bra på att anpassa dig efter olika situationer.
Jurek, Stockholm, 1 juli

Läs mer !

Ombudsman med avtalsansvar till Sveriges Ingenjörer

Rollen som ombudsman på Sveriges Ingenjörer innefattar huvudsakligen områdena förhandling, rådgivning och utbildning.
Jurek, Stockholm, 27 juni

Läs mer !

TechSverige söker förhandlare/arbetsrättsjurist till region väst

Vi söker nu en förhandlare/arbetsrättsjurist med särskilt ansvar för region väst.
Jurek, Göteborg, 24 juni

Läs mer !

Interim bolagsjurist med inriktning entreprenadrätt, Stockholm

Vi söker nu, för kunds räkning, en interim bolagsjurist som vill bli en del av deras dynamiska team.
Jurek, Stockholm, 24 juni

Läs mer !

Interim Manager till Jurek!

Vi söker dig som är utbildad jurist och har arbetat som jurist under ett par år.
Jurek, Stockholm, 24 juni

Läs mer !

General Counsel to DigitalRoute

You have a Swedish LL.M. degree followed by at least ten years of experience from a law firm and/or as an in-house legal counsel.
Jurek, Stockholm, 18 juni

Läs mer !

Juristassistent och nyfiken på en ny möjlighet - se hit!

I rollen som juristassistent kommer du att stötta en grupp jurister med varierande, administrativa arbetsuppgifter.
Jurek, Malmö, 18 juni

Läs mer !

Stillfront söker bolagsjurist med fokus på dataskydd

Stillfront är en global koncern inom spelutveckling som grundades 2010 med huvudkontor i centrala Stockholm.
Jurek, Stockholm, 12 juni

Läs mer !

Välinge Innovation söker bolagsjurister med IP-inriktning

Som jurist hos oss arbetar du brett med allehanda legal rådgivning men med fokus på immaterialrätt samt kommersiella avtal.
Jurek, Höganäs, 12 juni

Läs mer !

Bolagsjurist till Teracom

Vi söker nu en bolagsjurist med särskild erfarenhet av och intresse för fastighetsrätt men även affärsjuridik i allmänhet.
Jurek, Stockholm, 31 maj

Läs mer !

Abion söker erfaren Paralegal

I denna roll kommer du att hantera en kombination av administrativa och juridiska uppgifter inom immaterialrätt.
Jurek, Malmö, 29 maj

Läs mer !

TechSverige söker arbetsrättsjurist / processjurist

Vill du jobba med och för den växande techbranschen och stötta it-, telekom- och techföretag i deras roll som arbetsgivare?
Jurek, Stockholm, 23 maj

Läs mer !

Arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus - TechSverige

Vi söker en samhällsengagerad och kunnig arbetsrättsexpert med arbetsgivarpolitiskt fokus
Jurek, Stockholm, 23 maj

Läs mer !

TechSverige söker kvalificerad arbetsrättsjurist med affärsfokus

Vi söker en driven och erfaren arbetsrättsjurist med affärsfokus, som vill vara med på TechSveriges utvecklingsresa
Jurek, Stockholm, 23 maj

Läs mer !

Jurist till rollen som Rekryteringskonsult i Stockholm

I rollen som rekryteringskonsult ansvarar du för hela rekryteringsprocessen. Du tar kundmöten, upprättar kravprofiler, skriver annonser
Jurek, Stockholm, 20 maj

Läs mer !

TechSverige söker förhandlare/arbetsrättsjurist till region norr

Vill du jobba med och för den växande techbranschen och stötta it-, telekom- och techföretag i deras roll som arbetsgivare?
Jurek, Umeå, 6 maj

Läs mer !

TechSverige söker förhandlare/arbetsrättsjurist till region syd

Vill du jobba med och för den växande techbranschen och stötta it-, telekom- och techföretag i deras roll som arbetsgivare?
Jurek, Malmö, 6 maj

Läs mer !

Project contract & Export control manager

OHB är ett av få bolag i Sverige som arbetar med satellitutrustning och erbjuder nu en unik möjlighet att bli en del av en riktigt spänn ...
Jurek, Stockholm, 2 april

Läs mer !
Alla jobb hos Jurek

Liknande jobb Ombudsman med avtalsansvar till Sveriges Ingenjörer

Ombudsman med avtalsansvar till Sveriges Ingenjörer

Rollen som ombudsman på Sveriges Ingenjörer innefattar huvudsakligen områdena förhandling, rådgivning och utbildning.
Jurek, Stockholm, 27 juni

Läs mer !

Regional ombudsman till Unionen Mellannorrland

I rollen som ombudsman behöver du vara van att ta eget initiativ och ha beslutsförmåga.
Unionen, Sundsvall, 16 juli

Läs mer !

Projektledare till Avesta Vatten och Avfall AB

Du har högskoleutbildning som ingenjör eller en annan för tjänsten likvärdig utbildning.
Avesta kommun, Avesta, 4 juli

Läs mer !

Produktionsingenjör Väg och anläggning - Helsingborg

Vi söker dig som nyligen är klar med en relevant ingenjörsutbildning med inriktning mot anläggning.
Skanska, Malmö, Helsingborg, 5 juli

Läs mer !

Verksamhetsutvecklare till GD:s stab

Vi stärker också myndighetens ledningsstöd och söker nu en erfaren verksamhetsutvecklare till GD:s stab
FRA, Stockholm, 12 juni

Läs mer !

Jurist till rollen som Rekryteringskonsult i Stockholm

I rollen som rekryteringskonsult ansvarar du för hela rekryteringsprocessen. Du tar kundmöten, upprättar kravprofiler, skriver annonser
Jurek, Stockholm, 20 maj

Läs mer !

Juriststudent till spännande deltidsjobb

Vi söker dig som studerar antingen juridik eller till paralegal och har möjlighet att arbeta cirka 50 % vid sidan av dina studier.
Jurek, Stockholm, 4 juli

Läs mer !

Interim bolagsjurist med inriktning entreprenadrätt, Stockholm

Vi söker nu, för kunds räkning, en interim bolagsjurist som vill bli en del av deras dynamiska team.
Jurek, Stockholm, 24 juni

Läs mer !

Serviceinriktad Receptionist till Jurek!

Till denna tjänst söker vi dig som har tidigare erfarenhet från liknande serviceyrken och är tillgänglig relativt omgående.
Jurek, Stockholm, 10 juli

Läs mer !

Interim Manager till Jurek!

Vi söker dig som är utbildad jurist och har arbetat som jurist under ett par år.
Jurek, Stockholm, 24 juni

Läs mer !