Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Verksjurist

Beskrivning av enhet
Vill du arbeta med kvalificerade juridiska frågor i en stimulerande miljö tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor?

Rättsenhetens uppdrag är att ge juridiskt stöd inom Läkemedelsverkets verksamhetsområde. Vi arbetar därmed både med nationella och internationella frågor. Viktiga rättsområden är förvaltningsrätt, EU-rätt, läkemedelsrätt, hälso- och sjukvårdsjuridik, offentlighet och sekretess, informationshantering samt avtals- och upphandlingsrätt.


Arbetsuppgifter

Som verksjurist gör du rättsutredningar och ger intern rådgivning till verksamheten, processar i domstol och svarar på remisser samt deltar i interna och externa möten. En viktig del av arbetet är att delta i författningsarbete, både genom att utforma verkets egna förskrifter och genom att bistå Socialdepartementet. Att ge information till allmänheten, berörda företag samt hälso- och sjukvården ingår också i arbetsuppgifterna.


Utbildning och erfarenhet

Du har en jur.kand. och flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på domstol, departement, myndighet, bolag eller annan likvärdig erfarenhet.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med frågor som rör upphandling och avtal, dataskydd och digital förvaltning, såsom bl.a. molntjänster. Även erfarenhet av hälso- och sjukvårdsjuridik, förvaltningsrätt, författningsarbete och EU-relaterat arbete är meriterande.


Personliga egenskaper

Arbetet ställer stora krav på sociala och pedagogiska färdigheter samt förmåga att arbeta självständigt. Du har gott omdöme och hög integritet. Som person är du driven, analytisk och noggrann. Du har en mycket god samarbetsförmåga och uppskattar att samarbeta med andra yrkeskategorier. Du är van att hantera komplexa frågor och att prioritera på ett effektivt sätt. Vidare har du en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift, både på svenska och på engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.


Sista ansökningsdag:
 Vi önskar få in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2019-05-03. Bifoga intyg och betyg som du vill åberopa.
Anställningsform:
 Tillsvidareanställning
Tillträde:
 Enligt överenskommelse
Enhet:
 Rättsenheten
Diarienummer:
 2.4.1-2019-031568
Vi tillämpar 6 månaders provanställning.


Kontakt

Du är välkommen att kontakta rättsenhetschefen Mattias Thalén. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Frida Nylén, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 3 maj . Arbetsort : Uppsala . Publicerat : 15 april

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Läkemedelsverket

Verksjurist

Vill du arbeta med kvalificerade juridiska frågor i en stimulerande miljö tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor?
Läkemedelsverket, Uppsala, 15 april

Läs mer !
Alla jobb hos Läkemedelsverket

Liknande jobb Verksjurist

Kvalificerad jurist

Som verksjurist har du varierande arbetsuppgifter. Förutom huvuduppgifterna att handlägga tillsynsärenden och nämndärenden
UKÄ, Stockholm, 27 mars

Läs mer !

Verksjurister till Rättsavdelningen

Rättsavdelningen söker nu två verksjurister till enheten för regler.
PTS, Stockholm, 15 april

Läs mer !

Verksjurist

Vill du arbeta med kvalificerade juridiska frågor i en stimulerande miljö tillsammans med kompetenta och trevliga kollegor?
Läkemedelsverket, Uppsala, 15 april

Läs mer !