Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

Linnéuniversitetet

Alla jobb hos Linnéuniversitetet

Universitetslektor i rättsvetenskap

Arbetsuppgifterna består av utbildningsplanering och undervisning på grundnivå inom socionomprogrammet...
Linnéuniversitetet, Växjö, Kalmar, 28 maj

Läs mer !
Visar annonser 1 till 1


1

Välkommen till Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Den 1 januari 2010 gick startskottet för Linnéuniversitet, Sveriges nyaste universitet som är en sammanslagning av Högskolan i Kalmar och Växjö universitet.

Linnéuniversitetet.är resultatet av en vilja att öka kvaliteten, attraktionskraften och utvecklingspotentialen för utbildning och forskning, och att spela en framträdande roll i samverkan med det omgivande samhället.

Linnéuniversitetet har fått sitt namn efter Sveriges mest kände vetenskapsman Carl von Linné. Även Linnéuniversitetets ledord är inspirerade av Linnés anda: Nyfikenhet, nytänkande, nytta och närhet ska genomsyra verksamheten. Linnéuniversitetets symbol är hämtad från en av Linnés anteckningsböcker från skoltiden. Fortsättningsvis står det vackra majträdet för ett modernt, internationellt universitet i Småland.

Attraktiva kunskapsmiljöer i Kalmar och Växjö

Linnéuniversitetet bedriver utbildning och forskning i Kalmar och Växjö. Här finns sedan länge utbildning och forskning av hög kvalitet och med stort genomslag, nationellt som internationellt. Kalmar med sin närhet till kusten och Östersjön har stark forskning inom naturvetenskap. Här finns också en internationellt välrenommerad sjöfartshögskola. I Kalmar finns universitetet på flera platser runt om i staden. Forskare, lärare och studenter ger staden dynamik och energi.

I Växjö är humaniora och samhällsvetenskap starka forskningsområden, liksom forskning med koppling till skog och trä. På campusområdet i Växjö samlas föreläsningssalar, forskarmiljöer, bibliotek och studentbostäder. Studenter, forskare och personal bidrar till ett levande universitetsområde.

Regionen som bas, världen som spelplats

Precis som Linné har Linnéuniversitetet sina våra rötter i Småland. Och precis som Linné ser man inga gränser för var man ska verka. Universitetsmiljöerna i Kalmar och Växjö är internationella, med stora möjligheter till medverkan i världsomspännande nätverk.

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet. Men grunden finns i Småland. Flera forskarmiljöer bygger på Smålands kulturella och geografiska förutsättningar. Även många utbildningar har utvecklats i samarbete med regionen. Linnéuniversitetet ska vara en drivkraft för och bidra till regionens utveckling och kompetensförsörjning.