Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Arbetsrättsjurist

Nu förstärker vi vårt kompetenta team av duktiga arbetsrättsjurister på Livsmedelsföretagen. Vi söker en arbetsrättsjurist och förhandlare med juris kandidat- eller juristexamen med några års yrkeserfarenhet av området. Tycker du att det är intressant med mat, dryck och entreprenörskap? Vill du arbeta inom den arbetsgivare- och branschorganisation som företräder Sveriges tredje största industrigren? Då är detta tillfället för dig.

 

Livsmedelsföretagen är arbetsgivare- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Vi är en framträdande del av Föreningen Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm och verkar över hela landet. På vårt kansli arbetar omkring 25 personer – alla med spetskompetens inom sitt område – varav förhandlingsavdelningen består av omkring åtta personer som arbetar i nära nog unik teamkänsla. Vår främsta ledstjärna i arbetet är medlemsnyttan, vilket genomsyrar hela vår verksamhet.

 

Vi har cirka 800 medlemsföretag som representerar alla typer av livsmedelsföretag – små och stora, med såväl svenska som utländska ägare. I medlemsföretagen arbetar närmare 50 000 personer. Livsmedelsföretagen tillvaratar och främjar företagens gemensamma intressen gällande arbetsgivarfrågor och branschspecifika frågor. Förhandlingsavdelningens jurister företräder medlemsföretagen i deras roll som arbetsgivare med bland annat juridisk rådgivning, utbildning, förhandlingshjälp och domstolsprocesser. Livsmedelsföretagen tecknar branschens kollektivavtal med våra fackliga motparter.

 

Som arbetsrättsjurist hos oss kommer du att ha kontakt med några av Sveriges mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre. Du kommer att få eget ansvar för ett eller flera branschområden och kollektivavtal samtidigt som du kommer att delta i hela teamets verksamhet och insatser. Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa olika problem och stringent driva frågor mot uppsatta mål. Viktigt för oss är att du vill interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer. Arbetet är både operativt och strategiskt. Vi förutsätter att du besitter en mycket hög servicenivå. Förutom din betydande kompetens inom arbetsrätt och förhandling är det viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig synnerligen väl i tal och skrift på svenska och engelska. Som person har du också en framträdande social förmåga, gott omdöme och integritet. Du är analytisk med god förmåga att pedagogiskt förmedla innehåll i lagar, regelverk och kollektivavtal. På vårt kansli vinnlägger vi oss alla om en mycket god kollegial samvaro och atmosfär med högt i tak, kamratskap och ömsesidig respekt i en fräsch och modern arbetsmiljö med den senaste tekniska utrustningen, där våra jurister sitter i egna tjänsterum.

 

För tjänsten erfordras juris kandidatexamen/juristexamen från svenskt universitet. Du har gärna några års erfarenhet av arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol eller bolag. Erfarenheter från kollektivavtalsförhandlingar på riksnivå är meriterande. Du kommer att få mycket stort förtroende att utföra dina arbetsuppgifter självständigt och vi förväntar oss självklart leverans utifrån det, men din chef finns samtidigt alltid där som stöd när det behövs. Du rapporterar direkt till förhandlingschefen.

 

Du är välkommen att sända in din ansökan till Livsmedelsföretagens förhandlingschef Henrik van Rijswijk på e-post henrik.van.rijswijk@li.se

 

Har du frågor, är nyfiken eller vill veta mer kan du ställa dessa direkt till Henrik, gärna via e-post, eller telefon 08-762 65 40. Ditt intresse för tjänsten behandlas strikt konfidentiellt. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande. Varmt välkommen att höra av dig!

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 juli

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Livsmedelsföretagen 2

Arbetsrättsjurist

Tycker du att det är intressant med mat, dryck och entreprenörskap?
Livsmedelsföretagen 2, Stockholm, 3 juli

Läs mer !
Alla jobb hos Livsmedelsföretagen 2

Liknande jobb Arbetsrättsjurist

Arbetsrättsjurist

Tycker du att det är intressant med mat, dryck och entreprenörskap?
Livsmedelsföretagen 2, Stockholm, 3 juli

Läs mer !

Sveriges läkarförbund söker förbundsjurist

Du erbjuds en mycket central roll på en spännande och energifylld arbetsplats med glada kollegor!
Jurek, Stockholm, 26 juni

Läs mer !