Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Migrationshandläggare till mottagningsenhet i Lindesberg

Operativ verksamhet, Region mitt

Vi söker migrationshandläggare till mottagningsenheten i Lindesberg. Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Besluten har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Därutöver arbetar du med administration där du hanterar akter och handlingar som har kommit in eller upprättats i ett ärende.

I din roll möter du och har samtal med personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och andra intressenter. Samtalen kan handla om att underrätta om beslut eller informera om Migrationsverkets processer samt vägleda och ge service. Du identifierar och hanterar eventuella särskilda behov hos personer och i förekommande fall håller du samtal med vuxna och barn i utsatta situationer.

Personliga kompetenser 
Du arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Sätter upp och håller tidsramar. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner och följer upp. Har lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Kan snabbt ändra sitt synsätt och förhållningssätt. Ser möjligheterna i förändringar.

Krav

  • Akademisk utbildning med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant erfarenhet
  • Kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
  • God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet

Meriter

  • Erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
  • Erfarenhet av professionellt bemötande
  • Utredningsvana
  • Erfarenhet av arbete med krav på god service

Upplysningar 
Anställningsform: Vikariat 190101 tom 190628 eventuell förlängning
Arbetstider: Kontorstider
Vi tillämpar individuell lönesättning. 
Placering: Lindesberg
Tillträde: 190101 eller enligt överenskommelse

Vill du veta mer 

Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig rekryterare längre ned. 

Ansökan 
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 13 december 2018. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

OBS! När du registrerar din ansökan kan du komma att få besvara ett antal frågor. Fyll i frågorna så utförligt du kan eftersom ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar inte beaktas i lika stor utsträckning som ansökningar med utförliga svar. Som en del i rekryteringsprocessen kan vi även komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.

Anställningsform

Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningen avslutas

2019-06-28

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

190101 eller enligt överenskommelse

Löneform

Individuell lönesättning

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

Heltid

Ort

Lindesberg

Län

Örebro län

Land

Sverige

Referensnummer

3.3.1-2018-47932

Kontakt

  • Therese Abrahamsson, 0725244248

Publicerat

2018-11-29

Sista ansökningsdag

2018-12-13

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : För 4 timmar sedan . Arbetsort : Lindesberg . Publicerat : 3 december

Kategorier : Juridik Samhälls- & Beteendevetenskap


Senaste jobben från Migrationsverket

Migrationshandläggare till mottagningsenhet i Lindesberg

Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Beslut...
Migrationsverket, Lindesberg, 3 december

Läs mer !
Alla jobb hos Migrationsverket

Liknande jobb Migrationshandläggare till mottagningsenhet i Lindesberg

Migrationshandläggare till mottagningsenhet i Lindesberg

Som migrationshandläggare arbetar du med att handlägga, utreda, besluta och ta fram förslag till beslut i olika typer av ärenden. Beslut...
Migrationsverket, Lindesberg, 3 december

Läs mer !