Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Analytiker inom klimatstyrmedel

Ref NV-02806-20

 

Söker du unika arbetsuppgifter och en stor möjlighet att minska människans påverkan på klimatet? 

Vi på Klimatstyrmedelsenheten söker nu dig som tillsammans med oss vill driva och utveckla Sveriges klimatarbete.

Klimatstyrmedelsenheten leder Naturvårdsverkets arbete med att utveckla nationell lagstiftning och andra styrmedel inom klimatområdet. I uppdraget ingår även att medverka till utvecklingen av mål och strategier nationellt samt till utveckling av mål, strategier och lagstiftning i EU. Enheten är placerad i Stockholm och har tio medarbetare. 

 

Dina arbetsuppgifter  

En viktig del i arbetet är att utvärdera, utveckla och göra konsekvensanalyser av klimatpolitiska förslag och styrmedel för både produktion och konsumtion. Detta utgör underlag för regeringens arbete med Sveriges klimatpolitik. Även andra arbetsuppgifter och ansvarsområden kan bli aktuella. Du kommer att arbeta både självständigt och i mindre grupper med interna och externa kollegor. I arbetet ingår nära kontakter och samarbete med Miljödepartementet, Energimyndigheten, Trafikverket samt andra departement och relevanta myndigheter.

 

Din kompetens

Vi söker dig som har en för området relevant högskoleutbildning, t.ex. inom teknik, miljövård, ekonomi, statsvetenskap eller beteendevetenskap. Du har goda kunskaper om analys av olika styrmedel som leder till att utsläppen av klimatpåverkande gaser minskar, och kunskaper om klimatåtgärder inom olika sektorer. Du har också god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av kvantitativ och kvalitativa analyser av olika styrmedel. Erfarenhet från arbete inom ämnesområdet i Regeringskansliet eller från myndighet är också meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är flexibel, har en god samarbetsförmåga, är en god kommunikatör med ett drivet och innovativt arbetssätt samt har en problemlösande analysförmåga. Du har även lätt för att självständigt driva processer där det ställs stora krav att kunna avgränsa och prioritera.

 

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som handläggare. Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Resor kan förekomma men i mindre omfattning.

Vi tillämpar sex månaders provanställning vid tillsvidareanställningar. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti 2020.

 

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta följande personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Johan Bogren, enhetschef Klimatstyrmedelsenheten (tillgänglig för frågor från och med den 17 aug)

Daniel Engström Stenson, handläggare Klimatstyrmedelsenheten (tillgänglig för frågor från och med den 10 aug)

Gustav Kjellander, facklig representant, ST

Gunilla Söderström, facklig representant, Saco

 

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av klimat- och miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 23 augusti . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 3 juli

Kategorier : Ekonomi & Finans Juridik Miljö & Naturbruk Offentliga jobb Samhälls- & Beteendevetenskap Statsvetenskap


Senaste jobben från Naturvårdsverket

Analytiker inom klimatstyrmedel

Söker du unika arbetsuppgifter och en stor möjlighet att minska människans påverkan på klimatet?
Naturvårdsverket, Stockholm, 3 juli

Läs mer !
Alla jobb hos Naturvårdsverket

Liknande jobb Analytiker inom klimatstyrmedel

Analytiker inom klimatstyrmedel

Söker du unika arbetsuppgifter och en stor möjlighet att minska människans påverkan på klimatet?
Naturvårdsverket, Stockholm, 3 juli

Läs mer !