Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Handläggare för avloppsfrågor

Vi söker dig som tillsammans med oss vill genomföra och utveckla arbetet inom avloppsområdet, med fokus på rättstillämpningsfrågor.

Kretsloppsenheten består av en kemikalie- och en vattengrupp som ansvarar för utveckling och implementering av lagstiftning samt andra styrmedel och åtgärder i frågor som rör kemikalier, farliga ämnen, avlopp- och dagvatten, fosforåterföring från slam samt samordning av Naturvårdsverkets åtgärder inom havs- och vattenförvaltningsarbetet. Vattengruppen arbetar bland annat med efterlevnad av avloppsdirektivet, tillsynsvägledning och internationell rapportering om kommunala avloppsreningsverk samt deltar i tillståndsprövningar av avloppsreningsverk. Det här är frågor som är under kontinuerlig utveckling och vi söker dig som tillsammans med oss vill driva det strategiska arbetet inom området.

Vi är en arbetsplats som erbjuder dig goda möjligheter till att variera arbetsform och samverka med många olika aktörer i samhället. Enhetens leveranser har betydelse för omställningen mot ett hållbart samhälle och intresset från omvärlden för våra frågor är stort. I denna roll har du möjlighet att göra skillnad och utvecklas såväl personligen som inom ditt arbetsområde.


Dina arbetsuppgifter

Arbetet med avloppsvattenrening på Naturvårdsverket präglas i stor utsträckning av EU:s direktiv på området, liksom av svenska regelverk. VA-branschen står inför stora utmaningar, bland annat på grund av upprustningsbehov och ökande miljökrav. Utvecklingen inom området ställer krav på att samordna, leda och utveckla arbetet med lagtillämpning och vägledning inom området.

En central del av ditt arbete kommer vara att arbeta med att förbättra Sveriges efterlevnad av avloppsdirektivet. I det arbetet ingår utveckling av de föreskrifter som genomför avloppsdirektivet och tillsynsvägledning. Du kommer även att arbeta med rapportering till EU- kommissionen och utveckling av rapporteringsarbetet.

Du kommer även att vid behov delta i andra arbetsuppgifter på enheten, såsom att delta i tillståndsprövningar, remisser, regeringsuppdrag och övrigt utrednings- och vägledningsarbete. Vid behov bistår du Miljödepartementet med underlag om avloppsreningsverk.

I samtliga dessa arbetsuppgifter ingår att tillgodogöra sig information, dra slutsatser och omsätta dessa i handling. Att läsa, tolka och förstå regelverken är en central del av arbetet, liksom att kunna agera utifrån myndighetsrollen. Det ingår också att kunna hålla föredrag, uttala sig i media, skriva texter, dokumentera möten samt samverka med verksamhetsutövare, näringsliv, andra myndigheter och regeringskansliet.


Din kompetens

Vi söker dig som har för tjänsten relevant högskoleutbildning och några års arbetslivserfarenhet av miljöbalkens tillämpningsfrågor kopplade till miljöfarlig verksamhet. 

Erfarenhet av tillämpning av miljöbalken och regelverk som rör avloppsvattenrening är meriterande, gärna från arbete på länsstyrelse eller inom kommunal tillsyn, eller motsvarande. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha god analytisk förmåga; snabbt kunna sätta dig in komplexa frågor och problem, göra rationella bedömningar samt omsätta slutsatserna till praktik. Att få saker att hända och löpa linan ut är en förutsättning för att genomföra arbetsuppgifterna på ett bra sätt, liksom att du är självgående och tar ansvar för resultatet. 

Du behöver även ha mycket god förmåga att samverka och uttrycka dig väl skriftligt och muntligt på svenska och engelska.


Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Resor förekommer i tjänsten. Anställningens placering är i Stockholm eller Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning.


Ansökan

Välkommen med din intresseanmälan senast den 11/8.


Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedanstående personer, via växeln, tel.nr. 010-698 10 00:

Kerstin Åstrand, Enhetschef Kretsloppssenheten (tillgänglig för frågor v. 25, 26 och 32).

Lars Eklund, facklig representant, Saco


Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Ansök nu

 

 

Sista ansökningsdag : 11 augusti . Arbetsort : Stockholm, Östersund . Publicerat : 18 juni

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Naturvårdsverket

Junior miljöjurist

Naturvårdsverket söker en eller flera jurister som är i början av sin yrkeskarriär med inriktning miljörätt.
Naturvårdsverket, Stockholm, 8 juli

Läs mer !

Handläggare för avloppsfrågor

Vi söker dig som tillsammans med oss vill genomföra och utveckla arbetet inom avloppsområdet
Naturvårdsverket, Östersund, Stockholm, 18 juni

Läs mer !
Alla jobb hos Naturvårdsverket

Liknande jobb Handläggare för avloppsfrågor

Handläggare för avloppsfrågor

Vi söker dig som tillsammans med oss vill genomföra och utveckla arbetet inom avloppsområdet
Naturvårdsverket, Östersund, Stockholm, 18 juni

Läs mer !

Juristassistent till internationell advokatbyrå

I din roll ingår det att på bästa sätt assistera jurister och delägare och tillhöra teamet på Private Equity.
Jurek Bemanning, Stockholm, 8 juli

Läs mer !

Engagerad juristassistent till White & Case

Till denna tjänst söker vi dig som har en gymnasieexamen och minst några års erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.
Jurek Bemanning, Stockholm, Igår

Läs mer !

Junior miljöjurist

Naturvårdsverket söker en eller flera jurister som är i början av sin yrkeskarriär med inriktning miljörätt.
Naturvårdsverket, Stockholm, 8 juli

Läs mer !