Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Jurist till Avdelningen för resursförvaltning

Vårt samhälle är beroende av internet och telefoni. Vi förväntar oss att de kommunikationstjänster vi använder ska fungera överallt och hela tiden. Är du en erfaren jurist som tycker att teknikområdet är spännande och vill fördjupa dig inom frågor som rör internet och telefoni? Är du dessutom utåtriktad och gillar att samverka med andra? Då kan detta vara tjänsten för dig!

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår webbplats.

Avdelningen för resursförvaltning söker nu en jurist till enheten för nummer och adressering.

Vad ska jag arbeta med?
Som jurist arbetar du huvudsaklingen med att:

  • driva sakfrågor inom enhetens ansvarsområden, som främst inkluderar nummer och adressering, nödsamtal samt nationella toppdomäner.
  • utveckla och tillämpa regelverk för aktörer, t.ex. operatörer, som arbetar med elektronisk kommunikation.
  • delta i föreskriftsarbete, bereda och föredra beslut om t.ex. ändringar av telefoninummerplanen samt bedriva tillsyn över bl.a. nummertillståndshavare och toppdomänadministratörer.
  • handlägga regeringsuppdrag, remisser och utredningar inom enhetens ansvarsområden.
  • samverka med operatörer, myndigheter och andra organisationer samt medverka och representera PTS i nationella och internationella sammanhang.
  • hålla dig informerad om vad som händer i branschen för elektronisk kommunikation, t.ex. hur teknikutvecklingen påverkar frågorna inom enhetens ansvarsområden.

Vem söker vi?

Vi söker dig med juristexamen eller annan juridisk examen och har erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Du har grundläggande teknisk förståelse inom internet- eller telekombranschen. Du har också mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har kunskaper inom allmän förvaltningsrätt och/eller EU-rätt, erfarenhet av internationellt arbete samt erfarenhet av myndighetsutövning. Det är även meriterande om du är notariemeriterad.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i rollen behöver du vara drivande, initiativrik och analytisk. Du är pragmatisk och har förmåga att se saker i ett större sammanhang. Eftersom du samverkar både nationellt och internationellt är det viktigt att du är utåtriktad och kommunikativ.

Var på PTS ska jag jobba?

Avdelningen för resursförvaltning är en ny avdelning i PTS nya organisation som träder i kraft den 1 mars. Avdelningen samlar områden med fokus på resursförvaltning, såsom frekvenser, nummer och toppdomäner, och arbetar för att samhällets behov av elektronisk kommunikation ska uppnås samt att nummer och tekniska koder ska användas effektivt. Avdelningen samlar också myndighetens internationella harmoniserings- och standardiseringsarbete.

Enheten för nummer och adressering arbetar främst inom områdena nummer och adressering, nationella toppdomäner och nödsamtal.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vår verksamhet präglas av den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du hos oss verkar i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Friskvård är en del av arbetet och en god balans mellan arbete och fritid är viktigt för oss.

För att bidra till vår kultur värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete. Vi kan på så sätt utveckla verksamheten och trivas ihop, vilket är en förutsättning för att uppnå våra höga ambitioner som arbetsplats.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Vid tillsvidareanställning kan följa en skyldighet att krigsplaceras.

Hur ansöker jag?

Välkommen med din ansökan till senast den 28 februari 2019.

För mer information, kontakta enhetschef Helena Åkerlund, 08-678 57 00, eller HR-specialist Johan Gustavsson, tel. 08-678 58 11.

För kontakt med våra lokala fackliga arbetstagarorganisationer maila till saco@pts.se eller st@pts.se

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 28 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 7 februari

Kategorier : Juridik Teknik & Ingenjör


Senaste jobben från PTS

Jurister till Avdelningen för marknadsreglering

Avdelningen för marknadsreglering söker nu jurister till enheten för tillsyn och tvistlösning samt till enheten för elektroniska kommuni...
PTS, Stockholm, 7 februari

Läs mer !

Jurist till Avdelningen för resursförvaltning

Avdelningen för resursförvaltning söker nu en jurist till enheten för nummer och adressering.
PTS, Stockholm, 7 februari

Läs mer !
Alla jobb hos PTS

Liknande jobb Jurist till Avdelningen för resursförvaltning

Jurist till Avdelningen för resursförvaltning

Avdelningen för resursförvaltning söker nu en jurist till enheten för nummer och adressering.
PTS, Stockholm, 7 februari

Läs mer !

Jurister till Avdelningen för marknadsreglering

Avdelningen för marknadsreglering söker nu jurister till enheten för tillsyn och tvistlösning samt till enheten för elektroniska kommuni...
PTS, Stockholm, 7 februari

Läs mer !

Erfaren jurist till avdelningen för konkurrenstillsyn

Vi söker en erfaren jurist för anställning som konkurrensråd eller sakkunnig jurist vid avdelningen för konkurrenstillsyn. Avdelningen b...
Konkurrensverket, Stockholm, 11 februari

Läs mer !

Bolagsjurist till Mölnlycke Health Care

Som bolagsjurist hos Mölnlycke kommer du att ge löpande rådgivning till organisationen på huvudkontoret samt även till lokala marknader.
Jurek Bemanning, Göteborg, 22 januari

Läs mer !

Bolagsjurist till ICA Gruppens Privacy Office

och dataskyddsombud för ICA Gruppen AB.
HR Commitment, Stockholm, 22 januari

Läs mer !

Avtalsjurister

Tjänsten består i huvudsak av att förhandla och upprätta avtal avseende forskningssamverkan och uppdrag i olika former.
KTH - Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm, 12 februari

Läs mer !

Sektionschefer till rättsavdelningen

Arbetet som sektionschef innebär att du utifrån en tydlig arbetsgivarroll leder, planerar, driver och följer upp arbetet på sektionen så...
Skatteverket, Stockholm, 7 februari

Läs mer !

Nordiska ministerrådet i Köpenhamn söker en HR-seniorrådgivare

Nordiska ministerrådets sekretariat i Köpenhamn söker dig som är expert på HR-frågor på både strategisk och operativ nivå, och som vill ...
Nordiska ministerrådet, Köpenhamn, 12 februari

Läs mer !

Paralegal/juristassistent sökes till Advokatfirman Lindahl

Nu söker vi en paralegal till vår immaterialrättsavdelning.
Jurek Bemanning, Malmö, 29 januari

Läs mer !

Enhetschefer till Rättsavdelningen i Stockholm

Som chef i Försäkringskassan arbetar du enligt myndighetens uppdrag från regeringen. Du ansvarar för att din verksamhet är rättssäker oc...
Försäkringskassan, Stockholm, 7 februari

Läs mer !