Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Jurister till konkurrensavdelningen

PTS söker dig som är en erfaren jurist och som vill vara med och påverka spelreglerna för marknaden för elektronisk kommunikation. Vi tror att du har arbetat i utredande roller i flera år och attraheras av att finna lösningar i komplexa juridiska frågeställningar.

PTS arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post. Vi strävar efter att vara en av Sveriges bästa arbetsgivare, och har på senare år tilldelats utmärkelser som kvitto på vårt arbete som du kan läsa mer om på vår hemsida.

Konkurrensavdelningen söker nu flera jurister till enheten för tillsyn och tvistlösning samt till enheten för elektroniska kommunikationstjänster.

Vad ska jag arbeta med?

Vi söker dig som vill:

- genomföra juridiska utredningar och bedömningar inom ramen för PTS analys av konkurrenssituationen på telekommarknaden
- medverka i SMP-beslut (Significant Market Power) om marknadsdominans och skyldigheter inklusive prisreglering
- medverka i tillsyn och tvistlösning av meddelade beslut samt i domstolsprocesser
- medverka i externa kontakter med operatörer och i internationella samarbeten

Vem söker vi?

Du har jur. kand.-utbildning eller motsvarande och flerårig för tjänsten relevant yrkesverksamhet, t.ex. erfarenhet av utrednings- och analysarbete. Du behöver också ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Meriterande är kunskaper inom nationalekonomi, förvaltningsrätt, EG-rätt och/eller konkurrensrätt. Likaså är det meriterande med erfarenhet av myndighetsutövning, arbete i domstol, offentlig förvaltning, tillsyn eller från arbete inom it- och/eller telekomsektorn.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper beträffande förmågor kring analytisk förmåga, samarbete, initiativ, flexibilitet, mål- och resultatorientering, lösningsorientering samt att se helheter och samband.

Var på PTS ska jag jobba?

Tjänsterna tillhör Konkurrensavdelningen som ansvarar för frågor mellan operatörer som rör kanalisation, bredbandsnät och -tjänster, samtrafik, nätneutralitet, roaming, samt prisreglering och ekonomisk analys. Avdelningen verkar för väl fungerande konkurrens som leder till att konsumenterna får bra valmöjligheter och prisvärda tjänster.

Hur är det att jobba på PTS?

Hos oss får du jobba på en modern myndighet med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället. Vi är angelägna om att våra medarbetare mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi har intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid.

Tjänsterna är både tillsvidare och visstid. Placeringsort Stockholm. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : I morgon . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 6 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från PTS

Jurister till konkurrensavdelningen

PTS söker dig som är en erfaren jurist och som vill vara med och påverka spelreglerna för marknaden för elektronisk kommunikation. Vi tr...
PTS, Stockholm, 6 november

Läs mer !
Alla jobb hos PTS

Liknande jobb Jurister till konkurrensavdelningen

Jurister till konkurrensavdelningen

PTS söker dig som är en erfaren jurist och som vill vara med och påverka spelreglerna för marknaden för elektronisk kommunikation. Vi tr...
PTS, Stockholm, 6 november

Läs mer !

Harvest söker seniora jurister

Till följd av stor efterfrågan av våra tjänster avser vi att expandera med ytterligare en eller två seniora biträdande jurister.
Harvest Advokatbyrå, Stockholm, 3 oktober

Läs mer !

Jurister för jakt- och viltfrågor

Du kommer att arbeta med bl.a. överprövning av jaktärenden, framtagande av föreskrifter, vägledning, stöd i ärendehantering och regering...
Naturvårdsverket, Stockholm eller Östersund, 18 december

Läs mer !

Bisnode söker affärsinriktad bolagsjurist

I denna roll kommer du framför allt att arbeta mot den svenska marknaden, men även ingå i en större grupp jurister inom bolagets europei...
Jurek Bemanning, 17 oktober

Läs mer !

Brann söker erfaren jurist

Nu söker vi en erfaren jurist till vårt kontor i Uppsala, där du kommer att arbeta tillsammans med andra jurister samt patentkonsulter.
Jurek Bemanning, Uppsala, 29 oktober

Läs mer !

Jurist inom arbetsrätt till välrenommerad advokatbyrå

Som biträdande jurist kommer du att bistå byråns klienter med arbetsrättslig rådgivning och arbeta i team med gruppens övriga jurister.
Jurek Bemanning, Malmö, 25 september

Läs mer !

Biträdande jurist inom Bank & Finans till Baker McKenzie

Baker McKenzie transaktionsgrupp växer och vi söker nu biträdande jurister till Bank & Finans-gruppen med placering i Stockholm.
Jurek Bemanning, Stockholm, 20 september

Läs mer !

Vill du jobba med miljörätt, fastighetsrätt och plan- och bygglagstiftning?

Nu behöver vi förstärka vår mark och miljögrupp med ännu en jurist. Vill du analysera och informera om juridik?
JP Infonet, Stockholm, 7 november

Läs mer !

Advokatbyrån Hellgren Linander AB söker erfaren jurist med erfarenhet av fastighetsrätt

Vi vill nu bredda advokatbyråns verksamhet inom fastighetsrätt. Vi söker därför en erfaren jurist med inriktning mot detta område och i ...
Hellgren Linander AB, Stockholm, 31 oktober

Läs mer !

Hannes Snellman söker juristassistent

I rollen arbetar du tillsammans med såväl jurister och delägare som vårt befintliga assistentteam.
Jurek Bemanning, Stockholm, 25 september

Läs mer !