Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Riksgälden söker kvalificerade jurister

Vill du arbeta i en utvecklande roll med juridiska frågor som spänner över Riksgäldens samtliga verksamhetsområden?

Riksgälden har ett viktigt samhällsuppdrag att säkerställa att statens finanser hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Avdelningen Juridik har en central roll i utförandet av Riksgäldens uppdrag. På Juridik arbetar engagerade jurister med olika kompetenser och erfarenheter. Verksamheten fortsätter att utökas och till vårt juristteam söker vi därför ytterligare jurister med olika profiler.

I Riksgäldens uppdrag ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Under året har Riksgälden därtill fått i uppdrag att ansvara för finansieringssystemet för kärnavfall. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering, insättningsgarantin och investerarskyddet. I din roll som jurist kommer du att arbeta med komplexa och varierande frågor nära verksamheten. Du kommer att ge råd och juridiskt stöd till hela organisationen i såväl större som mindre frågor, bl.a. genom att vara med och driva stora utvecklingsprojekt, granska och upprätta avtal, bistå med juridiska analyser, besvara remisser och utarbeta föreskrifter samt proaktivt medverka till att Riksgälden följer såväl externa som interna regelverk.

Vi söker dig som har en jur. kand. eller motsvarande examen samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från t.ex. domstol, departement, myndighet, advokatbyrå, bank, bolag eller annan verksamhet som vi bedömer som likvärdig. Gedigna kunskaper inom något av områdena finansiell rätt, avtalsrätt, offentlig rätt/förvaltningsrätt, eller de regelverk som styr de finansiella företagen och de finansiella marknaderna är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, lösningsorienterad och självgående. Du är drivande och kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du är noggrann och kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en tydlig analytisk förmåga kombinerad med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Arbetet på Riksgälden förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta chefsjuristen Ingela Grönquist, tel. 08-613 46 96 eller HR-chefen Noelle Moe, tel. 08-613 47 08.

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg via www.riksgalden.se/jobb senast den 6 januari 2019. Ange referens 2018/964. Urvalet av kandidater sker löpande. Arbetspsykologiska tester kan ingå som en del av rekryteringsprocessen. Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Riksgälden erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Vi spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 6 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 30 november

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Riksgälden

Riksgälden söker kvalificerade jurister

Vill du arbeta i en utvecklande roll med juridiska frågor som spänner över Riksgäldens samtliga verksamhetsområden?
Riksgälden, Stockholm, 30 november

Läs mer !
Alla jobb hos Riksgälden

Liknande jobb Riksgälden söker kvalificerade jurister

Riksgälden söker kvalificerade jurister

Vill du arbeta i en utvecklande roll med juridiska frågor som spänner över Riksgäldens samtliga verksamhetsområden?
Riksgälden, Stockholm, 30 november

Läs mer !

Jurist som vill fördjupa sig i skoljuridik

Nu behöver vi en vikare för en av våra skoljurister. Vill du analysera och informera om juridik? Är du duktig på att hitta det viktiga i...
JP Infonet, Stockholm, 30 november

Läs mer !

Trägårdh Advokatbyrå söker processjurist

Som processjurist hos oss kommer du att arbeta med tvister och processer där du kommer att ge råd och företräda våra kunder.
Jurek Bemanning, Malmö, 22 november

Läs mer !

Jurek Malmö söker driven jurist till rollen som rekryterare

Våra uppdrag inkommer via våra kundansvariga med vilka du kommer att ha ett nära samarbete.
Jurek Bemanning, Malmö, 20 november

Läs mer !

Vill du jobba som konsult?

Viktigaste för oss är att du har relevant erfarenhet från fastighetsbranschen och kan gå in i ett uppdrag och vara självständig samt ha ...
Newsec, Malmö, 30 september

Läs mer !

Jurister med kunskaper inom Bank & Finans sökes

Vi har flera förfrågningar från kunder verksamma inom Bank & Finansområdet och där vi behöver konsulter med både lång som kort erfarenhet.
Jurek Bemanning, Stockholm, 22 november

Läs mer !

Ackordscentralen söker biträdande jurister

Som biträdande jurist kommer du att biträda Ackordscentralens jurister i deras arbete med obeståndsärenden; konkurser och företagsrekons...
Jurek Bemanning, Stockholm, 26 november

Läs mer !

Harvest söker seniora jurister

Till följd av stor efterfrågan av våra tjänster avser vi att expandera med ytterligare en eller två seniora biträdande jurister.
Harvest Advokatbyrå, Stockholm, 3 oktober

Läs mer !

Jurister för jakt- och viltfrågor

Du kommer att arbeta med bl.a. överprövning av jaktärenden, framtagande av föreskrifter, vägledning, stöd i ärendehantering och regering...
Naturvårdsverket, Stockholm eller Östersund, 18 december

Läs mer !

Nordisk advokatbyrå söker erfarna affärsjurister till Stockholmskontoret med möjlighet till delägarskap

Vill du bli en del av en etablerad och framgångsrik advokatbyrå med trevliga och skickliga kollegor?
Von Feilitzen, Stockholm, 29 november

Läs mer !