Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Branschjurist till Svenska Taxiförbundet

Svenska Taxiförbundet befinner sig i en spännande utvecklingsfas och söker nu en jurist som ska bevaka och driva Förbundets branschfrågor, främst nationellt men även internationellt. I rollen ingår att bistå medlemmarna i olika juridiska spörsmål.  

Svenska Taxiförbundet är en branschorganisation som företräder Sveriges taxiföretag via cirka 230 beställningscentraler, vilket motsvarar cirka 70 procent av taxiföretagen. Förbundet verkar för en sund och blomstrande taxinäring som ska bidra till en hållbar utveckling. I konkurrens på lika villkor ska taxi vara den mest säkra, effektiva och miljöanpassade resetjänsten i framtidens mobilitet, inte minst som attraktivt komplement till kollektivtrafiken. 

Uppdraget
I rollen som branschjurist ingår att driva förbundets näringspolitiska frågor där taxinäringens konkurrens på lika villkor ligger högt på agendan. Det innebär att författa skrivelser, besvara remisser, initiera och genomföra möten med politiker, beslutsfattare och myndigheter. En viktig del i uppdraget är att bistå Förbundets medlemmar med juridisk rådgivning inom bland annat bolagsrätt, avtalsrätt och frågor som rör upphandling.

Vidare ingår att bistå i arbetet på den internationella arenan där Förbundet driver olika frågor via sitt medlemskap i den internationella transportorganisationen IRU. I förekommande fall lyfts även branschfrågor på den politiska arenan inom EU.

Vem är du?
För att lyckas i rollen ska du trivas med att arbeta självständigt i ibland ett högt tempo med snabba förändringar. Du har ett utvecklingsorienterat förhållningssätt och trivs med att ta egna initiativ. Du har också ett stort intresse för samhälle och näringspolitik, gärna med erfarenhet av påverkansarbete. 

Som person är du lösningsorienterad, professionell och prestigelös. Du är en teamspelare och har också förmåga att arbeta självständigt. Vi söker dig med hög personlig integritet.

Kvalifikationer
Du ska ha en svensk juristexamen samt gärna några års arbetslivserfarenhet inom avtalsrätt, bolagsrätt och upphandling. Kunskap inom skatterätt är meriterande. I uppdraget kan även andra rättsområden förekomma. 

Bli en av oss
Svenska Taxiförbundet är en liten och smidig organisation där medarbetarnas personliga egenskaper värderas högt. Det är av stor vikt att våra medarbetare tar egna initiativ och kan ta sig an såväl små som stora frågor. Kansliet är under uppbyggnad och kommer att bestå av sex medarbetare där vi har ett gemensamt ansvar för att driva Förbundets frågor i nära kontakt med medlemsföretag, myndigheter och andra intressenter.  

Välkommen med din ansökan till Harry Rubino på Rubino Rekrytering, telefon 073-376 39 30. Bifoga CV och personligt brev. Intervjuer kommer att ske löpande. www.rubino.se 

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 8 mars . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 februari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Rubino rekrytering

Branschjurist till Svenska Taxiförbundet

I rollen som branschjurist ingår att driva förbundets näringspolitiska frågor där taxinäringens konkurrens på lika villkor ligger högt p...
Rubino rekrytering, Stockholm, 8 februari

Läs mer !
Alla jobb hos Rubino rekrytering

Liknande jobb Branschjurist till Svenska Taxiförbundet

Branschjurist till Svenska Taxiförbundet

I rollen som branschjurist ingår att driva förbundets näringspolitiska frågor där taxinäringens konkurrens på lika villkor ligger högt p...
Rubino rekrytering, Stockholm, 8 februari

Läs mer !

Universal Music söker Legal & Business Affairs Manager

I rollen som Legal & Business Affairs Manager kommer du att arbeta med ett brett spektrum av juridiska frågor.
Jurek Bemanning, Stockholm, 22 januari

Läs mer !

Stiftsjurist & dataskyddsombud

Du kommer att vara en av tre stiftsjurister inom Uppsala Stift vilket innebär juridisk rådgivning till stiftets medarbetare samt församl...
Svenska kyrkan Uppsala stift, Uppsala, 13 februari

Läs mer !

Compliance Officer

Compliance-teamet består idag av två erfarna medarbetare som nu är ute efter en förstärkning.
Human Capital, Stockholm, 11 januari

Läs mer !

Juristassistent till spännande bolag i Solna!

I rollen som juristassistent är du bolagsjuristens högra hand. Arbetsuppgifterna kan innefatta allt från kontakt med myndigheter, hanter...
Jurek Bemanning, Stockholm, 22 januari

Läs mer !

Webbredaktörsassistent (projektanställning)

Vi söker en webbredaktörsassistent till vår produktionsgrupp som ska länka upp vårt webbmaterial och lägga material på vår webb.
JP Infonet, Stockholm, 14 februari

Läs mer !

Glimstedt i Stockholm söker jurister med hög energi

Vi söker dig som känner dig tillräckligt trygg i din roll som transaktionsjurist så att du självständigt kan hantera ...
Jurek Bemanning, Stockholm, 11 februari

Läs mer !

Volkswagen söker en Governance, Risk & Compliance coordinator

Vi söker nu dig som är driven, självständig, flexibel, noggrann och har mycket god samarbetsförmåga till vår tjänst.
Jurek Bemanning, Södertälje, 13 februari

Läs mer !

Affärsfokuserad bolagsjurist till Securitas Sverige

Som bolagsjurist på Securitas Sverige får du arbeta brett och hantera alla typer av legala ärenden.
Securitas, Stockholm, 29 januari

Läs mer !

Hässleholm Miljö AB söker Upphandlare

Hässleholm Miljö AB upphandlar allt möjligt inom ett brett spann av tjänster och produkter främst inom teknik.
Jurek Bemanning, Hässleholm, 18 december

Läs mer !