Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Bolagsjurist med fokus på kapitalmarknadsfrågor till SBAB Bank AB (publ)

Bank & finansbranschen är under stor förändring. Med hållbarhet i fokus driver vi förändring och vi vill leda utvecklingen inom vårt område boende och boendeekonomi. Förändrade kundbeteenden och digitaliseringen med ökad transparens, skapar stora möjligheter för oss. Vi växer och tar marknadsandelar. Vårt värderingsdrivna arbetssätt med inkluderande ledarskap och självdrivande medarbetare tar oss beslutsamt framåt med tempo. 

 

Vill du jobba verksamhetsnära och utveckla din kunskap och kompetens som kapitalmarknadsjurist?

 

SBAB söker en bolagsjurist som, tillsammans med övriga kapitalmarknadsjurister, kommer att ansvara för det juridiska affärsstödet i förhållande till bankens treasury- och finansavdelning med fokus på kapitalmarknadsrättsliga frågor. I rollen kommer du att arbeta i nära samarbete med bankens treasury- och finansavdelning, som en integrerad del av bankens team i såväl dokumentationsprocessen som vid investerarmöten, roadshows och liknande investeraraktiviteter.

 

SBAB:s juristavdelning är som banken i övrigt i tillväxtfas och expanderade under 2020 från sju till elva jurister. Inom avdelningen arbetar även en paralegal med fokus på avtalshantering och en juristassistent med fokus på styrelsefrågor. Alla jurister besitter olika spetskompetenser och arbetar mot olika delar av verksamheten, vilket innebär att du som bolagsjurist på SBAB ingår i två likvärdiga team – dels juristteamet dels ditt verksamhetsteam. Flertalet jurister är placerade på kontoret i Solna, varifrån vissa jurister arbetar mot kontoren i Göteborg och Malmö, och ett antal jurister är placerade på kontoret i Karlstad. Juristavdelningen servar hela banken och är delaktiga i alla delar av affärsverksamheten.

 

Rollen som bolagsjurist på SBAB är bredare än på flera andra banker då du arbetar brett och i nära samarbete med affären. För att du ska passa in hos oss krävs det att du har mod och förmåga att ta dig an nya och komplexa frågeställningar och att du är en självdrivande medarbetare med högt ansvars- och initiativtagande. Vi jobbar tillsammans på ett prestigelöst sätt och vi delar kunskap med varandra. Du behöver kunna prioritera och strukturera din arbetsdag men du behöver också vara flexibel och anpassa din plan utifrån vad som sker i verksamheten där det är högt tempo och många initiativ som driver SBAB framåt! För att lyckas i rollen behöver du även ha en mycket god kommunikativ och pedagogisk förmåga, vara affärsmässigt inriktad, ha god genomförandeförmåga och vara en lagspelare.

 

SBAB fokuserar på hållbarhet, digitalisering, nytänkande och tillväxt. Viktigast av allt är våra kunder och medarbetare, för vilka vi ska ta SBAB till nya nivåer och samtidigt ha jättekul på vägen. 

 

SBAB:s upplåningsverksamhet spänner över en stor mängd rättsområden och finansiella produkter varför du som bolagsjurist på SBAB förväntas kunna arbeta brett inom finansjuridiken.

 

I rollen som kapitalmarknadsjurist på SBAB kommer du bland annat:

 

• Bistå med juridiskt affärsstöd i förhållande till koncernens kapitalmarknadsupplåning;

• Arbeta nära affären och ha regelbundna avstämningar med treasury- och finansavdelningen samt med bankens risk- och kapitalavdelning;

• Ansvara för att upprätta och förhandla dokumentation i samband med uppdatering och underhåll av svenska och internationella upplåningsprogram avseende lång och kort upplåning samt genomförande av emissioner därunder;

• Ansvara för att upprätta och förhandla s.k. stand alone dokumentation i samband med utgivande av kapitalinstrument;

• Ansvara för kontakter med svenska och internationella legala rådgivare samt deltagande i diskussioner med relevanta myndigheter (t.ex. Finansinspektionen och Riksgälden) inom affärsområdet;

• Upprätta och förhandla derivatavtal (ISDA-avtal inkl. CSA-avtal) samt repoavtal (GMRA);

• Följa och delta i utvecklingen av den svenska och internationella bank- och finansmarknaden, exempelvis genom deltagande på Bankföreningen;

• Bistå verksamheten med stöd i övriga bankregulatoriska frågor; och

• Hantera andra på Juridikavdelningen förekommande uppgifter.

 

Kvalifikationer

 

Det vi vet är att vår omvärld förändras i en allt snabbare takt och ju mer komplexa arbetsuppgifter desto viktigare med en organisation som präglas av mångfald för att uppnå bästa möjliga resultat. Mångfald är därför en viktig del i vårt rekryteringsarbete. För oss handlar det om att arbeta inkluderande och att aktivt ta ställning för att olikheter berikar.

 

Vi ser att du som söker har följande kvalifikationer:

 

• Jur. kand. eller motsvarande;

• minst 5 års erfarenhet från affärsjuridisk byrå (med fokus på bank & finans eller aktie- & kapitalmarknad), bank eller annan relevant verksamhet med fokus på kapitalmarknadsfrågor,

• förmåga att kommunicera obehindrat på svenska och engelska.

 

Har du erfarenhet av prospektfrågor, utgivning av gröna/sociala obligationer, förhandling av ISDA‑avtal och/eller kapitaltäckningsfrågor är det särskilt meriterande.

 

Din ansökan

 

Låter detta som du? Bra! Vi ser fram emot att läsa igenom din ansökan. Ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Peter Ekström, tel 070-813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. 

 

Välkommen med din ansökan!

 

SBAB bildades 1985 och ägs av svenska staten. Vår affärsidé är att med nytänkande och omtanke erbjuda lån och sparande samt andra tjänster för bättre boende och boendeekonomi till privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsbolag i Sverige. För att särskilja oss på bolånemarknaden, långsiktigt förstärka vår konkurrenskraft och uppnå vår vision – att erbjuda Sveriges bästa bolån – arbetar vi ständigt med att utveckla vårt kunderbjudande. Därför är Booli en del av SBAB. Booli utvecklar produkter och tjänster med utgångspunkt i bostadsmarknaden. SBAB bidrar till bättre boende och boendeekonomi och arbetar därför med FN:s globala hållbarhetsmål inom ramen för Agenda 2030. Målen utgör en integrerad del av SBAB:s hållbara styrmodell och dagliga arbete. SBAB har mycket nöjda kunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och enligt Great Place to Work är SBAB en av Sveriges bästa arbetsplatser bland större företag. Antalet kunder uppgår till cirka 500 000 och vi är cirka 800 medarbetare.

 

 

Ansök nu 

 

 

 

 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 10 februari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från SBAB

Bolagsjurist med fokus på kapitalmarknadsfrågor till SBAB Bank AB (publ)

Vill du jobba verksamhetsnära och utveckla din kunskap och kompetens som kapitalmarknadsjurist?
SBAB, Stockholm, 10 februari

Läs mer !
Alla jobb hos SBAB

Liknande jobb Bolagsjurist med fokus på kapitalmarknadsfrågor till SBAB Bank AB (publ)

Bolagsjurist med fokus på kapitalmarknadsfrågor till SBAB Bank AB (publ)

Vill du jobba verksamhetsnära och utveckla din kunskap och kompetens som kapitalmarknadsjurist?
SBAB, Stockholm, 10 februari

Läs mer !

Bolagsjurist till Swedfund

Swedfund växer och till Swedfunds huvudkontor i centrala Stockholm, söker vi nu en kvalificerad bolagsjurist.
Jurek, Stockholm, 22 februari

Läs mer !

Jurist med fokus på bolags- och försäkringsrätt

Avtalat lanserades publikt 1 januari 2021 och är i mångt och mycket ett bolag under uppbyggnad och utveckling.
Von Feilitzen, Stockholm, 24 februari

Läs mer !

NOBINA SÖKER YTTERLIGARE EN AFFÄRSMÄSSIG BOLAGSJURIST

Vi söker dig som är en affärsorienterad jurist med 3-4 års arbetslivserfarenhet av M&A från advokatbyrå och/eller bolag
Von Feilitzen, Stockholm, 10 februari

Läs mer !

Benify söker junior bolagsjurist

Är du en driven och affärsorienterad jurist som trivs i en internationell, snabbväxande och entreprenöriell miljö?
Jurek, Stockholm, Igår

Läs mer !

Jurist med fokus på compliance och GDPR

I denna juristroll med fokus på regelefterlevnad och riskhantering (compliance) samt GDPR får du en unik möjlighet att vara med att forma
Von Feilitzen, Stockholm, 24 februari

Läs mer !

Bolagsjurist till Stockholm Vatten och Avfall

Som bolagsjurist kommer du att vara en del av bolagets VD-stab där du rapporterar till stabschefen.
Jurek, Stockholm, 17 februari

Läs mer !

Affärsdriven Senior Regulatory Manager till Areim i Stockholm

Areim är inne i en stor tillväxtfas med snabb utveckling. I samband och parallellt med detta ökar också de regulatoriska kraven...
Areim, Stockholm, 17 februari

Läs mer !

Legal Counsel to BNP Paribas

You will be part of a legal team advising BNP Paribas on various legal matters arising in Sweden and Finland
Jurek, Stockholm, Igår

Läs mer !

Bolags- och kapitalmarknadsjurist till Vator Securities

Som bolags- och kapitalmarknadsjurist kommer du att arbeta med ECM-transaktioner där Vator Securities agerar finansiell rådgivare.
Jurek, Stockholm, 5 februari

Läs mer !