Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Avdelningschef till avdelningen för arbetsliv & juridik

Välkommen till ett spännande och expansivt förbund som både engagerar, utvecklar och månar om både medlemmar och medarbetare.

 

Som avdelningschef leder du arbetet på avdelningen med både verksamhets-, budget- och personalansvar.

Avdelningen för arbetsliv och juridik arbetar bland annat med kollektivavtalsförhandlingar inom den statliga, kommunala och privata sektorn samt utveckling av de centrala kollektivavtalen. Andra fokusområden är pensionsavtal, arbetsrättsliga frågeställningar och medlemsrådgivning till såväl medlemmar som förtroendevalda. Det bedrivs även en omfattande facklig utbildningsverksamhet. Avdelningen består av 18 medarbetare vilka förutom avdelningschef består av ombudsmän/förhandlare, administratörer, chefsförhandlare och chefsjurist.

Som avdelningschef leder du arbetet på avdelningen med både verksamhets-, budget- och personalansvar. Du ansvarar för att driva och utveckla avdelningens verksamhet mot uppsatta mål i förbundets strategi. Vid din sida har du avdelningens chefsjurist och chefsförhandlare samt dina kollegor i ledningsgruppen. Du rapporterar direkt till Förbundsdirektören.

Du som söker tjänsten ska ha relevant högskoleutbildning och dokumenterad chefserfarenhet, gärna från en intresse- eller idéburen organisation. Du bör ha god kännedom om den fackliga kontexten och erfarenhet av facklig förhandling. Det är meriterande om du även har kunskaper inom arbetsrätt eller hälso- och sjukvårdsjuridik. Som person bör du vara handlingskraftig och strukturerad och ha en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du bör vara en ledare med en väl utvecklad prioriteringsförmåga och vi ser att du har en förmåga att tänka strategiskt och inte är alltför fokuserad på detaljer.

Denna tjänst ger dig möjlighet att utveckla avdelningens arbete inom ramarna för verksamheten och säkerställa att våra medlemmar ges den allra bästa medlemsnyttan. Avdelningen befinner sig bland annat på grund av pensionsavgångar och organisatoriska förändringar i ett relativt tidigt skede i grupputvecklingen och ni har således goda möjligheter att utvecklas tillsammans. För oss är kontinuerlig kompetensutveckling av våra medarbetare en självklarhet och vi sätter stort värde på våra medarbetare och att de ska trivas hos oss.

Kansliets värdeord är professionell, utvecklande och engagerad. Vi arbetar aktivt med dessa och för att trivas hos oss bör du vilja vara med och bidra till att vi hela tiden utvecklas till att bli en av de bästa arbetsplatserna. Läkarförbundets vision är ”För alla läkare under hela karriären”.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar friskvårdsbidrag, förtroendearbetstid och premiebestämd tjänstepension.

Vid frågor om tjänsten kontakta Förbundsdirektör Hans Dahlgren, 08 790 34 02. Facklig kontaktperson är Stefanie Friberg, 08-790 33 57.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 31 Januari 2019 till ansokan@slf.se. Märk din ansökan ”Avdelningschef”. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut.

Sveriges läkarförbund är läkarnas professionella och fackliga organisation med 53 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården. Sveriges läkarförbund grundades 1901 och vi är cirka 60 medarbetare som arbetar på förbundskansliet, fördelat på fem olika avdelningar. Här sitter även Läkarförbundets ordförande samt vice ordföranden.

Vi vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Till annonsförsäljare: Vi har aktivt valt de kanaler vi önskar annonsera vid och avböjer därför all försäljning av fler annonsplatser

 

Sista ansökningsdag : 31 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 8 januari

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Sveriges läkarförbund

Avdelningschef till avdelningen för arbetsliv & juridik

Avdelningen för arbetsliv och juridik arbetar bland annat med kollektivavtalsförhandlingar inom den statliga, kommunala och privata sekt...
Sveriges läkarförbund, Stockholm, 8 januari

Läs mer !
Alla jobb hos Sveriges läkarförbund

Liknande jobb Avdelningschef till avdelningen för arbetsliv & juridik

Avdelningschef till avdelningen för arbetsliv & juridik

Avdelningen för arbetsliv och juridik arbetar bland annat med kollektivavtalsförhandlingar inom den statliga, kommunala och privata sekt...
Sveriges läkarförbund, Stockholm, 8 januari

Läs mer !

Jurist

Verksamheten vid universitetet bedrivs under tillämpning av offentligrättsliga lagar och förordningar. Som jurist bistår du universitets...
Karlstads universitet, Karlstad, 10 januari

Läs mer !

Affärsjurist sökes till intressant byrå

Vi söker nu en jurist med svensk juristutbildning till den affärsjuridiska avdelningen på vårt kontor i Stockholm.
Jurek Bemanning, Stockholm, 10 december

Läs mer !

Etablerare - Systembolaget

I rollen som Etablerare tillhör du ett team som idag består av sex personer varav tre etablerare, en omvärldsanalytiker, en hyresadminis...
Fasticon Kompetens, Stockholm, 20 december

Läs mer !

Digitaliseringsjurister till Rättsavdelningen

Du kommer formellt sett ha en yrkesroll som verksjurist eller rättslig expert inom Rättsavdelningen.
Försäkringskassan, Sundsvall, Stockholm, 9 januari

Läs mer !

Förhandlare - Installatörsföretagen

Installatörsföretagen söker en förhandlare till vår avdelning som ansvarar för organisationens arbetsmarknadsfrågor.
Installatörsföretagen, Stockholm, 10 januari

Läs mer !

Arbetsrättsjurist till HR-avdelningen på Polismyndigheten

Du kommer att vara placerad vid Arbetsgivarutveckling/Arbetsgivarpolitik på Polismyndighetens HR-avdelning på nationell nivå.
Polisen, Stockholm, För 16 timmar sedan

Läs mer !

Paralegal/juristassistent sökes till Advokatfirman Lindahl

Nu söker vi en paralegal till vår immaterialrättsavdelning.
Jurek Bemanning, Malmö, 27 december

Läs mer !

Affärsjurist sökes till medelstor advokatbyrå

Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter, huvudsakligen inom affärsjuridik, såsom granskning av avtal, granskning av marknadsföring, ...
Eurolawyers, Stockholm, 3 januari

Läs mer !

Varumärkesjurist till Kransell & Wennborg

För att kunna möta den ständigt ökande efterfrågan på våra tjänster söker vi nu en erfaren jurist/varumärkeskonsult med driv och förmåga...
Jurek Bemanning, Stockholm, 12 december

Läs mer !