Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Jurist

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) är en statlig myndighet som beslutar om vilken tandvård, vilka läkemedel och vilka förbrukningsartiklar som ska ingå i högkostnadsskydden. Vi ansvarar för apotekens handelsmarginal och regler för utbyte av läkemedel samt bedriver tillsyn. Vårt uppdrag är att få ut mesta möjliga hälsa för skattepengarna.

 

Vi söker nu en erfaren jurist till den nybildade Rättsenheten. Rättsenheten ansvarar för utveckling, stöd och samordning av kvalificerade juridiska frågor och för vissa myndighetsövergripande juridiska frågor. Rättsenheten leds av chefsjuristen och består av tre medarbetare.

 

Arbetsuppgifter
Som jurist på Rättsenheten är din huvudsakliga arbetsuppgift att ge juridisk rådgivning till verksamhetens jurister och andra medarbetare. Du ska även bidra till att beslut och andra handlingar som myndigheten tar fram är tydliga och hållbara ur juridisk aspekt. För en jurist på TLV är förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess samt den särskilda lagstiftning som gäller för TLV:s verksamhetsområden viktiga rättsområden.

 

Andra kvalificerade juridiska uppgifter ingår också i arbetet, exempelvis planering och genomförande av internutbildningar inom det juridiska området samt strategiskt utvecklingsarbete rörande myndighetens juridiska arbete och arbetssätt.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har juristexamen och mycket goda förvaltningsrättsliga kunskaper rörande förvaltningslagen och offentlighets- och sekretessregleringen. Du har flera års erfarenhet av juridiskt arbete på statlig myndighet och erfarenhet av domstolsarbete utöver notarietjänstgöring. Du har även erfarenhet av att anordna och hålla utbildning. Har du arbetat på kammarrätt ser vi det som meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med regelverk på hälso- och sjukvårdsområdet och då särskilt inom läkemedels- och apoteksområdet.

 

Eftersom du ska stödja verksamheten i juridiska frågor behöver du vara serviceinriktad och ha en mycket god samarbetsförmåga. Du behöver också vara initiativtagande och kunna komma med förslag på förbättringar. Det är viktigt att du kommunicerar på ett pedagogiskt och lättbegripligt sätt, eftersom du kommer att hålla utbildningar för och även ha kontakt med personer som inte har juridisk bakgrund.

 

Anställningsform
Tillsvidareanställning. TLV tillämpar vanligtvis sex månaders provanställning.

 

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan, märkt med diarienummer 00172/2019 senast den 21 februari.

 

Övrigt
TLV arbetar för att erbjuda en attraktiv och inkluderande arbetsplats som är fri från diskriminering. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där alla medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv och vi söker dig som uppskattar att arbeta i en organisation med hög förändringstakt.

 

Kontaktperson

Karin Lewin

Chefsjurist/enhetschef

08-580 075 24

karin.lewin@tlv.se

 

Eva Finder

SACO

08-568 420 57

eva.finder@tlv.se

 

Christian Larsen

ST

08-568 420 61

christian.larsen@tlv.se

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 21 februari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 31 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Jurist

Som jurist på Rättsenheten är din huvudsakliga arbetsuppgift att ge juridisk rådgivning till verksamhetens jurister och andra medarbetare.
Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, Stockholm, 31 januari

Läs mer !
Alla jobb hos Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket

Liknande jobb Jurist

Processjurist sökes till växande bolag inom Finans/factoring

Företaget är en aktör inom finans och inkassoserviceområdet och som nu behöver fylla på med ytterligare en jurist.
Jurek Bemanning, Stockholm, 14 februari

Läs mer !

Advokat med inriktning mot familjerätt och medling

Vi söker nu ADVOKAT eller erfaren jurist med kompetens och erfarenhet inom samt ett genuint intresse för FAMILJERÄTT.
Insulander Lindh Advokatbyrå, Stockholm, 25 januari

Läs mer !

Kulturintresserad jurist till spännande uppdrag

För kunds räkning söker vi en bolagsjurist för ett konsultuppdrag på två dagar i veckan under perioden februari-maj 2019. Du kommer arbe...
Jurek Bemanning, Stockholm, 1 februari

Läs mer !

Jurist inom arbetsrätt till välrenommerad advokatbyrå

Som biträdande jurist kommer du att bistå byråns klienter med arbetsrättslig rådgivning och arbeta i team med gruppens övriga jurister, ...
Jurek Bemanning, Malmö, 10 december

Läs mer !

Jurist

Som jurist på Rättsenheten är din huvudsakliga arbetsuppgift att ge juridisk rådgivning till verksamhetens jurister och andra medarbetare.
Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, Stockholm, 31 januari

Läs mer !

Jurideko Fastighetspartner söker jurist till sitt kontor i Malmö

Som jurist kommer du att handlägga juridiska ärenden inom hyresrättens och bostadsrättens område.
Jurideko Fastighetspartner, Malmö, 12 februari

Läs mer !

Advokatfirman Åberg & Co söker ytterligare biträdande jurister

Vi är en affärsjuridisk advokatfirma. Vår inriktning är miljö- och fastighetsrätt och vi biträder klienter i bl.a. tillståndsärenden.
Jurek Bemanning, Stockholm, 14 februari

Läs mer !

AWA söker IP-jurist med inriktning mot varumärken

I denna roll kommer du arbeta brett med varumärkesrelaterad juridik. Förutom sedvanlig varumärkeshandläggning kommer du också bistå kund...
Jurek Bemanning, Stockholm, 21 december

Läs mer !

Glimstedt i Stockholm söker jurister med hög energi

Vi söker dig som känner dig tillräckligt trygg i din roll som transaktionsjurist så att du självständigt kan hantera ...
Jurek Bemanning, Stockholm, 11 februari

Läs mer !

Erfaren jurist till avdelningen för konkurrenstillsyn

Vi söker en erfaren jurist för anställning som konkurrensråd eller sakkunnig jurist vid avdelningen för konkurrenstillsyn. Avdelningen b...
Konkurrensverket, Stockholm, 11 februari

Läs mer !