Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Kommunjurist

Som jurist hos oss på Vetlanda kommun blir du en del av kommunledningsförvaltningen och kommer att ha ditt kontor på kommunkansliet i hjärtat av stadshuset. Här arbetar bland andra kommundirektören och vår utvecklingsavdelning som består av strateger med inriktning mot bland annat digitalisering och miljö. 

Vetlanda kommun har många fördelar. Det skulle ta tid att räkna upp alla, så vi nöjer oss med några. Vi har ett näringsliv med internationellt renommé, vi har ett rikt föreningsliv, vi har idrott på elitnivå, vi har en landsbygd som ser ut som i Astrid Lindgrens sagor och en stad som är småländska höglandets handelscentrum. 
Vi är högteknologi, vi är finurlighet och hjärta. Här är lättbott, du har tid och möjlighet att göra mer av livet. 

Vi som bor och verkar här trivs. Hela 94 procent av invånarna säger att de skulle rekommendera andra att flytta hit. Välkommen du också! 

Arbetsuppgifter

Din huvuduppgift som kommunjurist är att vara kommunens expert inom juridiska frågor och vägleda både förvaltningar och våra kommunala bolag. Några av dina viktigaste ämnesområden är kommunallag, kommunal förvaltning, offentlighet och sekretess, fastighetsrätt och informationssäkerhet. 

Du har en god förmåga att snabbt kunna sätta dig in i olika verksamheter och samarbetar gärna med andra professioner. Vid behov ska du som kommunjurist kunna företräda kommunen i juridiska processer. 

Som kommunjurist jobbar du med olika utredningar och tar fram underlag eller kompletterar andras underlag inför politiska beslut. Du ger vägledning och rekommendationer och är ett stöd till våra nämndsekreterare. Du medverkar också i förslag till motionssvar och är med och tar fram exempelvis samarbetsavtal tillsammans med verksamheterna. 
Som kommunjurist ersätter du nämndsekreteraren vid behov, du kan även komma att fungera som sekreterare i arbetsgrupper på såväl politisk- som tjänstemannanivå. 

Vi söker en självgående och strukturerad person som har hög integritet och god samarbetsförmåga. Du är lyhörd men samtidigt kommunikativ och har förmågan att engagera både i små och stora grupper. Du är en person som har intresse av att kontinuerligt underhålla din specialistkunskap och som trivs med att vara en kunskapsresurs för andra. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen eller likvärdig utbildning. 

Du har erfarenhet av kommunal verksamhet och flerårig erfarenhet av juridiskt arbete. 

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-04

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner

Kontaktperson

kommundirektör Magnus Färjhage
Telefon: 0383-971 59
Mobiltelefon: 070-234 65 58
E-postadress: 
magnus.farjhage@vetlanda.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0383-971 00

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen. 

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.

 

 Ansök nu

 

Sista ansökningsdag : 4 mars . Arbetsort : Vetlanda . Publicerat : 11 februari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Vetlanda kommun

Kommunjurist

Din huvuduppgift som kommunjurist är att vara kommunens expert inom juridiska frågor och vägleda både förvaltningar och våra kommunala b...
Vetlanda kommun, Vetlanda, 11 februari

Läs mer !
Alla jobb hos Vetlanda kommun

Liknande jobb Kommunjurist

Kommunjurist

Din huvuduppgift som kommunjurist är att vara kommunens expert inom juridiska frågor och vägleda både förvaltningar och våra kommunala b...
Vetlanda kommun, Vetlanda, 11 februari

Läs mer !