Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Chefsjurist till Sveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier söker Chefsjurist till Kansliet i Stockholm
Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Med ca 3 600 medlemsföretag och 150 medarbetare är Sveriges Byggindustrier en av de största medlemsorganisationerna inom Svenskt Näringsliv. Utöver kansliet beläget på Storgatan 19 i Stockholm har organisationen 25 lokalkontor och sex regionkontor från Luleå i norr till Malmö i söder.

Sveriges Byggindustrier söker nu en erfaren chefsjurist som brinner för ledarskap och som med sin juridiska kompetens vill stötta organisationen i arbetet för en attraktiv, sund och säker byggbransch.


Arbetsbeskrivning

Som chefsjurist kommer du att vara ansvarig chef för Sveriges Byggindustriers affärs- och entreprenadjurister, en biträdande jurist samt för de medarbetare inom medlemsenheten som hanterar befintliga och potentiella nya medlemsföretag. Du ansvarar för arbetet på operativ och strategisk nivå samt arbetar aktivt med vidareutveckling, uppföljning och kvalitetssäkring inom ramen för verksamhetsområdenas uppdrag.

Utöver ditt personalansvar kommer du att arbeta med förbundsjuridik, ta ställning till olika juridiska ärenden av väsentlig betydelse för organisationens interna stödfunktioner samt stötta styrelsen och presidiet i juridiska frågor. Vidare kommer du att vara styrelsesekreterare, förbereda styrelsemöten och föra protokoll från dessa. Uppdraget innefattar även att vara sekreterare och föredragande vid förbundsstämman och att samverka med Svenskt Näringsliv i aktuella frågor av juridisk karaktär.

Du kommer att vara engagerad i frågor som rör sund konkurrens vilket handlar om att byggbranschens företag ska konkurrera på lika villkor, bland annat genom att förhindra mutor och korruption.

Chefsjuristen rapporterar till vice vd samt i förekommande fall till vd. Chefsjuristen ingår i Sveriges Byggindustriers ledningsgrupp.


Vem är du?

Du är en mycket erfaren jurist med minst tio års erfarenhet inom det juridiska området. Du har även mångårig dokumenterad chefs- och ledarskapserfarenhet och motiveras av att driva och utveckla en grupp och verksamhet.

Arbetet ställer höga krav på engagemang och som person ser vi att du är prestigelös, förtroendeingivande, integritetsfull samt diplomatisk med mycket god samarbetsförmåga. Du är även en skicklig teoretiker med en mycket god analytisk förmåga som inte drar sig för att fatta beslut.

Du förenar din goda skriftliga förmåga med en god kommunikativ förmåga.
Du förväntas arbeta obehindrat på svenska och engelska.


Du erbjuds

Du erbjuds en chefsroll i en spännande och öppen organisation där de anställda får stort förtroende och stort eget ansvar. Du kommer att arbeta i nyrenoverade lokaler på Sveriges Byggindustriers kansli i Näringslivets Hus.   


Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sveriges Byggindustrier med von Feilitzen & Partners. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.vonfeilitzen.se. Urval sker löpande.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Rosita von Feilitzen på telefonnummer 073-540 57 07 alternativt rosita@vonfeilitzen.se.

Vi tar inte emot ansökningar via mail.
Varmt välkommen med din ansökan!


Om verksamheten

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för 3.600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. 

Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att byggindustrin är attraktiv, sund och säker - en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.

Attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, säkerhet och kompetensförsörjning är Sveriges Byggindustriers fyra fokusområden. Gemensamt ska hållbarhet och digitalisering genomsyra alla fyra områden.Ansök nu


 

Ansök snarast . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 14 februari

Kategorier : Chef & Ledning Juridik


Senaste jobben från Von Feilitzen

Chefsjurist till Sveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier söker nu en erfaren chefsjurist som brinner för ledarskap och som med sin juridiska kompetens vill stötta...
Von Feilitzen, Stockholm, 14 februari

Läs mer !

M&A Underwriter - based in London

Interested in joining a leading team of transactional insurance underwriters? We’re hiring a proactive, team-oriented individual
Von Feilitzen, London, 12 februari

Läs mer !

Marsh JLT Specialty söker två privata M&A-jurister/W&I brokers

Tjänsten är placerad i TRI-gruppen med bas i Stockholm och du kommer att få arbeta på transaktioner över hela världen
Von Feilitzen, Stockholm, 10 februari

Läs mer !

Wikström & Partners söker senior biträdande jurist med IT-inriktning

Vi söker ännu en duktig jurist med IT-inriktning, denna gång dig med lite längre erfarenhet.
Von Feilitzen, Stockholm, 3 februari

Läs mer !

Collectum söker bolagsjurist

Collectum söker en bolagsjurist för att förstärka funktionen för Juridik & Compliance.
Von Feilitzen, Stockholm, 23 januari

Läs mer !

Erfaren jurist med gedigen entreprenadjuridisk kunskap till Infranord

Som bolagsjurist vid koncernjuridik kommer du att bli en viktig del av ett litet dynamiskt team inom en framtidsbransch.
Von Feilitzen, Solna, 20 december

Läs mer !

Bolagsjurist till internationellt bolag med placering i centrala Stockholm

För kunds räkning söker vi en bolagsjurist med 3-5 års erfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag.
Von Feilitzen, Stockholm, 5 november

Läs mer !

Funderat över framtiden?

Vi är alltid intresserade av att knyta duktiga och ambitiösa kandidater till oss och som bli en del av vårt nätverk.
Von Feilitzen, 26 augusti

Läs mer !
Alla jobb hos Von Feilitzen

Liknande jobb Chefsjurist till Sveriges Byggindustrier

Chefsjurist till Sveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier söker nu en erfaren chefsjurist som brinner för ledarskap och som med sin juridiska kompetens vill stötta...
Von Feilitzen, Stockholm, 14 februari

Läs mer !

Ombudsman till Sveriges Ingenjörer, vikariat

Nu söker vi en ombudsman till enheten Förhandling och utveckling. Tjänsten är placerad i Göteborg och är ett vikariat på 1 år
Jurek, Göteborg, 20 december

Läs mer !

Group Privacy Officer & DPO

Vi söker en Group Privacy Officer & DPO till Aditro med erfarenhet av dataskydd, relaterade integritetsfrågor...
Jurek, Sundbyberg, 27 januari

Läs mer !

Head of Legal & Compliance Northern Europe - ODEON Cinemas Group

As Head of Legal & Compliance Norther Europe you are responsible for all legal matters across Sweden, Norway, Finland, Estonia...
Jurek, Solna, 21 januari

Läs mer !

Kvalificerade verksjurister

Nu söker Säkerhetspolisen kvalificerade verksjurister till rättsenheten för att arbeta i en central roll med juridisk rådgivning
Säkerhetspolisen, Stockholm, Igår

Läs mer !

Vill du arbeta med att rekrytera jurister till Sveriges största företag och bli specialist inom juristrekrytering- och bemanning?

Nu söker vi på Sharp Recruitment efter en ny rekryteringskonsult. Vi söker dig som är en driven och affärsfokuserad person
Sharp Recruitment, Stockholm, För 4 timmar sedan

Läs mer !

Erfarna jurister till våra Bank- & Finans och M&A/Corporategrupper

Hammarskiöld är en av Sveriges ledande advokatfirmor inom affärsjuridik. Firman anlitas frekvent av stora företag och myndigheter
Hammarskiöld & Co, Stockholm, Igår

Läs mer !

PwC söker erfaren skattejurist till ITCS

PwC söker nu en erfaren skattejurist till gruppen ITCS (International Tax and Compliance Services).
Jurek, Stockholm, 24 januari

Läs mer !

PwC söker erfaren skattejurist till Tax Financial Services

Du arbetar i en konsultroll där du ger bred skatterådgivning, främst avseende företagsbeskattningsfrågor
Jurek, Stockholm, 11 februari

Läs mer !

Jurist inom utbildningsförvaltningen

Utbildningsförvaltningen söker en jurist, under föräldraledighet, med stort intresse för och kompetens inom juridiken inom skolväsendet
Höganäs kommun, Höganäs, 16 januari

Läs mer !