Lediga jobb
tidningenkarriär.se.se

 

Just nu söker Vattenfall två bolagsjurister till Stockholm

Vattenfalls juridiska avdelning ansvarar för alla juridiska frågor i Vattenfall-koncernen, förutom arbets- och skatterätt. Avdelningen ger juridisk service till samtliga enheter inom koncernen, inklusive Vattenfalls styrelse, VD och koncernledning.

 

Vattenfall bedriver verksamhet i nord- och västeuropa, främst inom produktion, distribution och försäljning av el och värme. Verksamheten består bl.a. av vattenkraft, fjärrvärme, vindkraft, försäljning, nätdrift, kärnkraft och tillhandahållandet av olika energilösningar och koncernen har idag ca 14 miljoner kunder. Vattenfall är starkt motiverat av målet att göra det möjligt att leva ett fossilfritt liv inom en generation.

 

Två av våra medarbetare har gått vidare i sin karriär utanför Vattenfall. Vi söker därför nu två erfarna jurister som främst ska stödja dels Vattenfalls vindkraftverksamheten dels viss annan verksamhet inom Vattenfalls nordiska verksamhet.

 

 

Ansvarsområde och arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team med drygt 20 jurister som arbetar med att ge bred juridisk service till koncernledningen och andra delar av koncernen, både i civilrättsliga och regulatoriska frågor. Arbetet innebär bl.a. att upprätta och granska avtal (som ex FIDIC dokument) och andra juridiska handlingar, delta i förhandlingar, göra rättsutredningar och hantera tvister. Till arbetsuppgifterna kan även höra att analysera ny lagstiftning, såväl på nationell som på EU-nivå, och att företräda Vattenfall inför olika myndigheter samt att medverka vid internutbildning.

 

Du kommer främst ge juridisk service till Vattenfalls vindkraftsverksamhet och till de nordiska enheter som tillhandahåller olika energi- och infrastrukturlösningar till såväl industrin som till offentliga kunder. En stor del av koncernens vindkraftverksamhet finns utanför Sverige vilket kommer medföra en del resor, främst till Tyskland och Danmark.

 

 

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du som söker har helst en svensk jur.kand. examen eller motsvarande men även en dansk eller engelsk examen kan accepteras. Du bör ha minst fem till sex års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Lämplig bakgrund kan vara arbete på advokatbyrå, bolagsjurist eller motsvarande. Du har företrädesvis arbetat med kommersiell avtals-, entreprenad- och upphandlingsrätt, på såväl nationell som internationell nivå, samt gärna även med fastighetsrätt. Eftersom engelska är det gemensamma koncernspråket och de flesta förhandlingar äger rum på engelska förutsätter arbetet att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Du tycker om att aktivt delta i förhandlingar och är van vid att arbeta i krävande internationella projekt.

 

Vi söker personer med bred juridisk kompetens och affärsförståelse. Arbetet förutsätter att du är beredd på och intresserad av att sätta dig in i nya rättsområden, vilka kan vara obekanta idag, som exempelvis energimarknadsrätt.

 

Utöver nämnda kvalifikationer är det meriterande om du har erfarenhet av energibranschen och upphandlingar av stora infrastrukturanläggningar.

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är strukturerad, självgående med starkt driv och har ett gott omdöme samt god samarbetsförmåga. För att trivas hos oss så är du beredd att ta ansvar, är öppen för förändringar och villig att kontinuerligt lära dig nya saker. Du är kontaktskapande såväl internt som externt samt har ett stort engagemang och ger ett affärsmässigt bemötande.

 

 

Ansökan och kontakt

Om du tycker att tjänsten är intressant, välkommen med din ansökan bestående av CV, personligt brev, betyg från juristprogrammet samt andra relevanta betyg och intyg. I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners AB. Vi ser fram emot din ansökan och ditt CV så snart som möjligt, senast den 30 januari 2022 till www.vonfeilitzen.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. För mer information kring tjänsten kontakta Rosita von Feilitzen på telefon 073-540 57 07.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Vill du vara med och göra skillnad?

Placeringsort Vi sitter i trevliga lokaler i kontorslandskap i Arenastaden i Solna. Vattenfall erbjuder ett stort mått av flexibilitet i förläggningen av arbetet, dvs Vattenfall avser att även efter pandemin låta medarbetare som så önskar arbeta på distans i betydande utsträckning.

 

Vår organisation

Energi är vårt bidrag till människors livskvalitet – varje dag. Vattenfall erbjuder ett brett utbud av tjänster inom el och värme till miljoner kunder i västra och norra Europa. För våra kommande utmaningar behöver vi människor som helhjärtat engagerar sig för våra kunder och för en hållbar samhällsutveckling – människor som du.

 

 

 

Ansök nu 

 

 

 

Sista ansökningsdag : 30 januari . Arbetsort : Stockholm . Publicerat : 13 januari

Kategorier : Juridik


Senaste jobben från Von Feilitzen

Legal Counsel to IBM Sweden

You will become part of an experienced and highly appreciated Nordic Legal Team and report to the Nordic Legal Counsel
Von Feilitzen, Stockholm, 13 januari

Läs mer !

Just nu söker Vattenfall två bolagsjurister till Stockholm

Två av våra medarbetare har gått vidare i sin karriär utanför Vattenfall. Vi söker därför nu två erfarna jurister
Von Feilitzen, Stockholm, 13 januari

Läs mer !

Data Protection Officer at Randstad Nordic

As a local Data Protection Officer you are working closely with the global Data Protection team, supporting several Randstad entities
Von Feilitzen, 11 januari

Läs mer !

Affärsorienterad bolagsjurist till Sedana Medical

I rollen som bolagsjurist kommer du att arbeta brett och stötta organisationen med allehanda legal rådgivning.
Von Feilitzen, Stockholm, 7 december

Läs mer !

Fondia söker Senior jurist till Malmö

Tycker du som vi att det perfekta jobbet både ska vara spännande och utvecklande och tillåta balans i livet?
Von Feilitzen, Malmö, 24 november

Läs mer !
Alla jobb hos Von Feilitzen

Liknande jobb Just nu söker Vattenfall två bolagsjurister till Stockholm

Just nu söker Vattenfall två bolagsjurister till Stockholm

Två av våra medarbetare har gått vidare i sin karriär utanför Vattenfall. Vi söker därför nu två erfarna jurister
Von Feilitzen, Stockholm, 13 januari

Läs mer !

Data Protection Officer till Sergel

I rollen som DPO har du som ansvar att övervaka efterlevnaden av GDPR och annan tillämplig dataskyddslagstiftning
Jurek, Stockholm, 22 december

Läs mer !

Läromedelsförfattarna söker förbundsjurist

Som förbundsjurist ansvarar du för vår mycket uppskattade juridiska rådgivning till författare som skriver läromedel och kurslitteratur.
Jurek, Stockholm, 12 november

Läs mer !

AG Advokat söker biträdande jurist till transaktionsgruppen

Vill du utveckla din juridiska kompetens på Sveriges största nischbyrå inom entreprenad- och fastighetsrätt?
Jurek, Stockholm, 14 januari

Läs mer !

Bolagsjurist till PRI Pensionsgaranti

Som bolagsjurist hos oss kommer du att arbeta brett gentemot hela organisationen med varierande arbetsuppgifter
Jurek, Stockholm, Igår

Läs mer !

DLA Piper expanderar och söker flera drivna juristassistenter

Vill du bli en del av en av världens största advokatbyråer, vars kultur kännetecknas av stark gemenskap och god stämning?
Jurek, Stockholm, 1 november

Läs mer !

Juristassistenter till Rekonstruktion- och Obeståndsgruppen

I rollen som juristassistent arbetar du självständigt med varierande uppgifter för att stötta byråns jurister och delägare
Jurek, Stockholm, 3 december

Läs mer !

Citycon söker junior bolagsjurist

I rollen som junior bolagsjurist på Citycon kommer du primärt arbeta med uthyrnings- och förvaltningsavdelningen i Sverige...
Jurek, Stockholm, 9 december

Läs mer !

Biträdande jurist med fokus på avtal till TM & Partners

TM & Partners söker nu en junior biträdande jurist med erfarenhet av att arbeta med kommersiella avtal.
Jurek, Stockholm, 22 december

Läs mer !

Almega söker erfaren förhandlare/arbetsrättsjurist

Är du kommunikativ och trivs i en miljö där det händer mycket? Gillar du att ta dig an komplexa frågeställningar?
Jurek, Stockholm, 22 december

Läs mer !